*Nettavisen* Nyheter.

- De tiltalte ble drapstruet i Oslo tinghus

Forsvarsadvokat Øystein Storrvik (t.v.) hevder at alle de fem tiltalte ble drapstruet av René Karoli kort tid før rettssaken startet. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Forsvarer Øystein Storrvik hevder de fem tiltalte ble drapstruet rett i forkant av rettsaken.

13.05.14 14:23

OSLO TINGHUS (Nettavisen): Fire av de fem som er tiltalt for drapsforsøk på René Karoli erkjente seg delvis skyldige i tiltalepunktene som ble lest opp for dem av statsadvokat Bjørn Kristensen i Oslo tingrett tidlig tirsdag formiddag.

Før rettssaken startet tirsdag, forsikret Alex Karoli om at familien ikke skulle hevne det som skjedde på Torshov andre påskedag i 2013, men at de skulle la myndighetene ta seg av dette.

Les egen sak: - Vi skal ikke ta hevn

- Dere skal alle dø
Øystein Storrvik, som forsvarer en 33 år gammel fembarnsfar som sto bak angrepet i bingolokalet på Torshov i 2013, hevdet at alle de tiltalte like før rettssaken startet hadde fått drapstrusler fra René Karoli, som selv er til stede i rettssalen sammen med sin bistandsadvokat.

- Det skal ha blitt fremsatt drapstrusler overfor alle de tiltalte kort tid før retten ble satt, sa Storrvik som ønsket å få inn en tolk for å dempe konfliktnivået mellom de to sigøynerfamiliene.

- Dere skal alle dø er meldingen min klient fikk servert like før han gikk inn i rettssalen, sier Storrvik til Nettavisen.

- Hvem var det som kom med drapstruslene?

- Den eldste av de fornærmede, svarer Storrvik.

Klikk på bildet for å forstørre.

Øystein Storrvik forsvarer en av de fem drapstiltalte. Foto: Bjørn Skomakerstuen (Nettavisen)


På spørsmål om hvorfor han vil ha en tolk til stede sier han:

- Det vil virke preventivt på den måten at ingen kan slenge ut en trussel på et språk som bare enkelte i salen vil forstå. En tolk vil kunne fange opp alt som blir sagt, sier Storrvik.

Les også: Fire nye uker i varetekt for drapsforsøk

- Slapp av, pappa
En av sønnene til René Karoli ble bedt om å roe seg ned da han gjentatte ganger snakket til sin far rett før retten ble satt av dommer Per Gammelgård.

- Slapp av pappa. Du er trygg her. Det er masse politi her som passer på, sa sønnen, som sa at faren er engstelig.

Under en liten pause kom sønnen i fokus igjen, etter at et medlem av Josef-familien som satt på benkeraden foran han henvendte seg til ham.

- Hvorfor truer du meg? skrek han ut før han ble bedt om å roe seg ned og ble plassert lenger bak i salen av en politibetjent.

Mannen fra Josef-familien ble også bedt om å ikke henvende seg til Karoli-klanen som sitter på en armlengdes avstand bak ham - med bare pressen imellom som buffer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Statsadvokat og aktor Bjørn Kristensen. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

- Mordere. Det er det dere er!
Da aktor Bjørn Kristensen viste retten en video som viser hvordan René Karoli og sønnen Nove ble angrepet i bingolokalet klarte ikke René Karoli å holde seg stille lenger.

- Mordere. Det er det dere er, sa han med grøtete stemme før han ble irettesatt av dommer Per Gammelgård:

- Karoli. Nå tier du stille!

Flere av tilhørerne klarte ikke å holde seg stille mens de brutale angrepsbildene rullet fremfor øynene på dem. Både dommer Gammelgård og flere av rettsadministratorene måtte flere ganger be tilhørerne om være stille.

René Karoli skal forklare seg
I dag vil René Karoli selv og sønnen Nove forklare seg om hva som skjedde 1. april i fjor.

Ifølge tiltalen ble Karoli påført livstruende blødningssjokk og sirkulasjonsstans, punktering av høyre lunge, ødelagt milt og en rekke andre skader.

Ifølge tiltalen er det fire medlemmer fra Josef-familien, to brødrepar, og en marrokkaner som utsatte Karoliene for volden.

Les også: Politiet: - Ville drepe sigøynerleder René Karoli

Klikk på bildet for å forstørre.

STRENGT VAKTHOLD: Det var strengt vakthold i Oslo tingrett, og alle som skulle inn i sal 127 måtte gjennom en metalldetektor. Foto: Bjørn Skomakerstuen (Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag