RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De tvang meg til å bære selvmordsvest

Foto: Rohullah Shakir (Ap)
Sist oppdatert:
Sohana (9) ble kidnappet, slått bevisstløs og tvunget til å bære ni kilo med sprengstoff.

Pakistansk politi opplyser at den ni år gamle jenta Sohana Jawed ble kidnappet av en militant gruppe da hun var på vei til skolen lørdag morgen, melder nyhetsbyrået AP.

Kidnapperne skal ha tvunget jenta til å ta på seg en selvmordsvest, men niåringen klarte å flykte da hun ble sendt til en kontrollpost hvor selvmordsangrepet skulle finne sted, opplyser politiet.

Sohana forteller under en pressekonferanse mandag at hun ble bortført i nærheten av sitt hjem i Peshawar, og fraktet videre til Lower Dir-distriktet, som er en fire timer lang kjøretur unna.

Militante grupper i Pakistan har ofte brukt unge gutter til å gjennomføre selvmordsangrep, men det er sjeldent at jenter blir utsatt for dette.

Slått bevisstløs
To kvinner skal ha tatt tak i jenta og tvunget henne inn i en bil hvor det satt to menn. En av mennene skal deretter ha bundet et lommetørkle rundt munnen til jenta, og slått henne bevisstløs.

Da hun våknet skal en av kvinnene ha dopet henne ned.

Niåringen forteller at hun våknet opp i et merkelig hjem.

- Denne morgenen tvang kvinnene og mennene meg til å ta på meg en tung jakke, og plasserte meg i bilen, sier hun.

Ni kilogram med eksplosiver
Politiet sier jenta ble utstyrt med store mengder sprengstoff.

- Selvmordsvesten besto av ni kilo med eksplosiver. Mye tyder på at bomben skulle utløses ved hjelp av fjernkontroll, sier politisjef i Lower Dir-distriktet, Salim Marwat, til nyhetsbyrået AP.

Deretter fraktet kidnapperne jenta til en militær kontrollpost cirka ti kilometer utenfor byen Timergarah, som ligger i Lower Dir-distriktet.

Sprang bort til vaktene
Da kidnapperne sendte henne ut av bilen, sprang hun bort til vaktene og viste fram selvmordsvesten.

- Jeg fikk muligheten til å frigjøre meg fra den ene kvinnen og løp, sier hun.

Kidnapperne klarte å flykte fra stedet før vaktene innså hva som hadde skjedd. Det er ennå uklart hvorfor kidnapperne ikke utløste bomben, men politiet tror de kan ha fått panikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere