RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)/NTB/Privat

- De vet ikke hvordan de skal få gitt uttrykk for sin takknemlighet

Sist oppdatert:
- Det er litt voldsomt for dem å være her, sier talsmannen til den savnede 16-åringens familie.

ØSTENSJØ (Nettavisen): Tre døgn har snart gått siden Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant like ved sitt hjem på Østensjø i Oslo. Hun er fortsatt ikke funnet, og hundrevis av frivillige deltar dag etter dag i letingen etter den unge jenta.

Tirsdag ettermiddag møtte det opp mellom 600 og 700 personer utenfor Østensjø skole, for å gjøre en innsats i håp om å finne 16-åringen. Nærmere 200 flere enn dagen før.

- Det har blitt gjort en eventyrlig jobb. Alle som er her ville fått ti på enhver spillerbørs i VG. Dessverre har vi ikke klart å score, for vi mangler fortsatt Sigrid, sa Bengt Eriksen, som koordinerer de frivillige som deltar i letingen.

Les mer om tirsdagens utvikling i saken her

De frivillige ble delt inn i grupper, og sendt ut til 4-5 forskjellige områder. Alle ble bedt om å lete nøye, gå inn i hager og løfte på presenninger.

- Familien blir litt målløse
Familiens talsmann, Geir Strand, beskriver engasjementet som formidabelt.

- Hva tenker du når du ser utover denne store forsamlingen?

- Det er helt formidabelt, og familien blir litt målløse selvfølgelig. De vet ikke helt hvordan de skal få gitt uttrykk for sin takknemlighet, sier Strand til Nettavisen.

Strand forteller at det blir for voldsomt for jentas familie å være til stede.

- Det er litt voldsomt å være her, så de velger å ikke gjøre det, men det er min jobb å prøve å formidle akkurat dette. Familien får med seg det som skjer i forhold til letearbeidet. Det må alle være klar over, sier han.

- Holde fanden på avstand
Jentas familie var tirsdag i et møte med politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt, for å bli oppdatert om etterforskningen i det de nå anser som en kriminalsak.

- Sigrids foreldre har vært nede på politistasjonen i dag, og har snakket med politiets talsmann, Hanne Kristin Rohde. Det synes de var et veldig godt møte. Det er ikke så veldig mye de har å bite i, vær klar over det, men de kom i hvert fall tilbake og syntes det var et godt, konstruktivt og bra møte, sa Eriksen til forsamlingen utenfor Østensjø skole, før han la til:

- Og husk det, en av oppgavene vi forsøker for familien Schjetne, det er å holde fanden på avstand. Det er ikke lite viktig. Hvis vi klarer å roe dem bitte lite grann, så de kan få sove i det minste i noen timer, så har vi faktisk gjort en jobb bare der, sa han.

På en pressekonferanse tidligere tirsdag, opplyste politiet at de har fått inn over 300 tips i saken. Der etterlyste de blant annet en bil som sto med lysene på utenfor barnehagen der Sigrids mobiltelefon, sko og sokk ble funnet. Bilføreren har så langt ikke meldt seg.

Politiet ønsket også å komme i kontakt med to gutter som var blitt observert med et videokamera på det samme stedet. Disse meldte seg tirsdag ettermiddag for politiet.

- Det er alle foreldres skrekk
To av dem som møtte opp utenfor Østensjø skole tirsdag ettermiddag i det dårlige Oslo-været, var Anne-Marit Gulbrandsen og Eva Herberg

- Hvorfor deltar du letingen?

- Hvis jeg kan bidra med en millimeter, så er det verdt det, sier Gulbrandsen til Nettavisen.

- Jeg gjør det også for å vise solidaritet, og fordi jeg har en datter selv på 16 år og jeg bor på den andre siden av vannet. Så dette er uvirkelig, sier hun.

De to forteller at de skal gå fra Østensjø skole mot Abildsø, der Gulbrandsen bor.

- For meg er det naturlig å være med der, der jeg er litt kjent, sier Gulbrandsen.

- Vi har fått beskjed om å gå inn i hager og egentlig ta oss til rette, men vi er jo ikke profesjonelle. Vi vil bare hjelpe til hvis det er mulig, legger hun til.

- Hva tenker du om det som har skjedd?

- Nei, det er helt forferdelig. Det er alle foreldres skrekk, sier hun.

- Når savnetmeldingen gikk ut, og vi hørte Østensjøvannet, så tenkte jeg med en gang at det var noen som vi kjente. Jeg kjenner ikke familien, men det er likevel nærområdet, sier Gulbrandsen.

- Var det så mange?
Herberg sier at hun er like rystet over savnetsaken.

- Alle tenker jo det samme. Jeg er fra Oppsal, men jeg bor en time unna nå. Jeg har fire nevøer som bor her, så bare det å være her, det er litt godt for oss også, sier hun.

- Ifølge politiet er det 600-700 som har møtt opp for å lete i kveld. Hva tenker du om det?

- Var det så mange? Det er så fantastisk, sier Herberg.

Men selv om det har gått tre dager snart siden Sigrid forsvant, er de to kvinnene enige om en ting:

- Du kan ikke gi opp håpet!

Departementet leter
Sigrid Giskegjerde Schjetnes mor jobber som seniorrådgiver hos Kunnskapsdepartementet.

- Jeg sendte en melding til henne og sa at vi alle tenker veldig på henne og familien og at hvis det var noe vi kunne gjøre, så måtte de ta kontakt. Vi er her om de trenger oss, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen til VG Nett .

Ifølge avisen har over 20 ansatte i departementet deltatt i letingen etter kollegaens datter.

VG skriver også at Røde Kors, som har deltatt i søket etter 16-åringen, nå trapper opp sin leting. De har tirsdag kveld sendt ut innkalling til avdelingene i Akershus, Østfold, Buskerud, Vestfold, Telemark, Hedmark og Oppland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere