RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De ville skyte meg

Sist oppdatert:
- Han stakk pistolen i nesen min og sa han ville skyte meg i kneet dersom jeg løy om at safen ikke hadde alarm, sa ransofferet fra Arna bowling i retten.

BERGEN TINGRETT (iBergen.no): Den 26-årige bowlingverten fortalte lavmælt om det brutale ranet av Arna bowling i januar i år. Sammen med en kollega ble hun bundet på armer og ben og truet med luftpistol av de to ransmennene.

Tvunget i kne
- Vi var på vei ut døren etter en stille dag på jobben. Plutselig kom de to maskerte mennene mot oss og tvang oss inn igjen. Jeg skrek og ble bedt om å være stille. En av dem holdt en pistol mot nesen min og jeg ble tvunget i kne, fortalte hun fra vitneboksen.

Mens kvinnene ble påsatt plaststrips på armer og ben, ble de bedt om å oppgi hvor safen var og safekoden. Den ene raneren passet på ransofrene mens den andre tømte kasseapparatet.

- Før de hentet safen, spurte den ene om det var alarm på safen. Da jeg sa nei, sa han at han ville skyte meg i kneet eller tåen dersom jeg løy. Jeg tok ham på alvor og ble svært redd, sa 26-åringen.

Slept langs gulvet
De to fastbundne kollegaene var ute av stand til å bevege seg, og måtte slepes etter bena langs gulvet og ned en trapp før de ble låst inne på et kott. Etter halvannen time klarte de å komme seg løs fra plaststripsene ved hjelp av en såpe på toalettet.

Da var ranerne over alle hauger, men en av kvinnene hadde gjenkjent den ene av dem som en tidligere skolekamerat. Neste dag ble de pågrepet hjemme hos den yngste raneren.

Redd for alt
- Hvordan har du hatt det i ettertid? spurte kvinnens bistandsadvokat.

- Forferdelig. Jeg har vært sykemeldt i tre måneder nå på grunn av ranet, og fungerer ikke i dagliglivet. Jeg gruer meg til å gå på jobb. Bare å stikke innom jobben er ubehagelig, svarte småbarnsmoren.

Både hun og hennes kollega får profesjonell hjelp for å takle ettervirkningene etter ranet. Også hennes 18 år gamle kollega er sykemeldt i dag.

Tre unge menn på 17, 18 og 21 er tiltalt for ranet. Alle erkjente straffskyld da saken startet i Bergen tingrett torsdag, og risikerer lange fengselsstraffer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere