RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De voldtatte kvinnene var bare ute etter «raske penger»

Foto: LOIC VENANCE (AFP)
Facebook-gruppe støtter voldtektsmann.

Både politikere, politimenn og journalister med i gruppe som støtter dømt voldtektsmann.

Facebook-gruppen har for tiden 76 medlemmer. På gruppens side hevder man at det er de voldtatte kvinnenes egen feil at mannen har fått fellende dom, og at ofrene bare har vært ute etter å få se "raske penger", skriver NRK.

Den aktuelle voldtektsmannen gruppen vil ha løslatt ble i 2011 dømt for både voldtekt og grov voldtekt under Jokkmokks marknad. Denne dommen har blitt anket helt til Högsta Domstolen, hvor den også har fått avslag.

Betviler skyldspørsmålet

Blant de som er medlem i gruppen er kommunepolitikeren Berit Marie E. Eira fra Kautokeino. Til NRK sier hun ikke tar stilling ved å være med i gruppen, men at hun har fulgt diskusjonen om voldtektsdommen på Facebook-gruppens side - noe som har fått hun til å betvile at mannen virkelig er skyldig.

- Alt som jeg har lest og fulgt i denne saken, alle bevis og vitner, alt som de påstår skal ha blitt gjort feil der - da ser det merkelig at retten ikke har gjenopptatt saken igjen, sier Berit Marie E. Eira til NRK.

Politi-ansatt med

Forutenom Eira er også ansatte på Sametinget i Norge, ansatte i politiet og journalister med i den aktuelle Facebook-gruppen. En av de som er aktiv i gruppen er ansatt hos politiet i Kautokeino.

Det oppfatter ikke lensmann i Kautokeino, Øyvind Lorentzen, som et problem, da den aktuelle kvinnen er ute i permisjon.

- Hun har per dags dato intet ansettelsesforhold hos oss. Hun er ute i permisjon og folk får selv stå for det de gjør mens de er ute i permisjon, understreker Øyvind Lorentzen overfor oddasat.se.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere