*Nettavisen* Nyheter.

- Delte hotellrom mange ganger

Foto: (Vågå kommune)

Vågå-ordfører Rune Øygard leide kun ett hotellrom når han og jenta (16) var på reiser.

30.09.11 10:43

Politiet sjekker nå blant annet reisene til Vågå-ordfører Rune Øygard og jenta som anklager ham for overgrep, skriver VG.

Øygard skal ha leid kun ett hotellrom når de to var ute på reiser, og det er reiseregninger og hotellkvitteringer som nå undersøkes.

- Er snakk om mange reiser
Politiadvokat Lars Rune Ringvik sier at politiet ønsker å tidfeste reisene og detaljene rundt disse fordi siktelsen går på at det skal ha skjedd overgrep på noen av turene. Til avisen opplyser bistandsavdokat Nina Braathen Hjortdal at den typiske reisen er en tur fra Vågå til Oslo og tilbake - med én overnatting på hotell.

- De overnattet på samme hotellrom og det er snakk om mange reiser, sier hun.

Videre reagerer jentas advokat på det utvalget tekstmeldinger som har blitt referert til i mediene, og sier at det finnes verre meldinger som bærer preg av å være kjærlighetserklæringer.

Krangler om tekniske bevis
Fredag skriver Dagbladet at de to advokatene feides om bevisene i saken. Øygards advokat ber bistandsadvokaten til den 15 år gamle jenta om å besinne seg.

- Finnes ingen bevis
Ordførerens advokat, Mette Yvonne Larsen, reagerer blant annet på påstander om at det skal finnes tekniske bevis i saken.

- Det stemmer ikke. Det er ingen tekniske bevis som knytter min klient til siktelsen, sier hun til avisen.

Larsen forteller at det verserer en rekke rykter om saken i Skjåk der jenta kommer fra, men at hun ikke tenker å kommentere disse. Ryktene skal ikke være bra for jenta, sier hun.

Mener saken bagatelliseres
Bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal mener på sin side at kritikken fra Larsen ikke er berettiget. Hun mener sistnevnte bagatelliserer saken ved å gå ut og hevde ordførerens uskyld istedenfor å avvente etterforskningen.

Braathen Hjortdal sier til Dagbladet at hun må kunne påpeke at ting er sendt til Kripos for etterforskning, og at etterforskningen vil vise hva som ligger i dette materialet.

Ordførerskandalen
Ordfører i Vågå, Rune Øygard (Ap), er siktet for overgrep mot en jente (16). Politiet har opplyst at det er snakk om seksuell omgang ved flere anledninger, fra 2009 til 2011.

Øygard fastholder at han er uskyldig, og sier at anklagene slo ned som en bombe. Ordføreren ble av Kommunal Rapports lesere kåret til Årets kommuneprofil i 2009.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag