*Nettavisen* Nyheter.

- Demonstrantene skyter mot politiet i Kiev

21.02.14 12:14

Siste: President Viktor Janukovitsj i Ukraina kunngjør en avtale der han framskynder presidentvalget og gir fra seg deler av makten, ifølge NTB.

Janukovitsj kunngjorde fredag at presidentvalget skal framskyndes, og at landet skal gå tilbake til grunnloven fra 2004 som gir ham færre fullmakter enn han nå har.

Han sier også at han skal begynne arbeidet for å danne en nasjonal overgangsregjering.

Polens utenriksminister Radoslav Sikorski sier at Ukraina nå er inne i et «skjørt øyeblikk», og at ingen av partene får 100 prosent av det de ønsker.

Kaoset i den ukrainske hovedstaden har foreløpig ikke avtatt. Tidligere i dag meldte ukrainsk politi at opposisjonelle har begynt å skyte mot politi i nærheten av Uavhengighetsplassen.

Politiet bekrefter også i en pressemelding at de skjøt tilbake etter å ha blitt angrepet.

Les også:- Enighet om nyvalg i desember

Det blir også meldt at politiet er blitt tvunget til å forlate nasjonalforsamlingens bygning. Det er forsamlingens visepresident som melder dette.

- Deltakere i masseuroen åpnet ild mot polititjenestemenn og prøvde å trenge seg igjennom i retning nasjonalforsamlingens bygning, heter det i politiets uttalelse.

Det står ingenting om hvorvidt politiet skjøt tilbake

UD fraråder nordmenn å reise til Ukraina
Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold til Ukraina som ikke er strengt nødvendig.

Norske borgere som oppholder seg i, eller planlegger å reise til Ukraina, oppfordres til å holde seg oppdatert via ambassadens nettsider.

Enighet om Ukraina-avtale
President Viktor Janukovitsj, representanter for opposisjonen og utenriksministrene fra Polen, Tyskland og Frankrike har det siste døgnet deltatt i samtaler om en ny avtale, som skal være løsningen på krisen i Ukraina.

Avtalen skal undertegnes klokken 11 norsk tid, og flere detaljer har allerede kommet ut i media.

Blant annet fastslår avtalen at endirnger i grunnloven skal vedtas i nasjonalforsamlingen innen 48 timer, slik at Ukraina går tilbake til grunnloven fra 2004. Dannelsen av en koalisjonsregjering skal skje innen ti dager og et nytt presidentvalg skal holdes i desember, melder den ukrainske TV-kanalen 1+1.

Saken oppdateres

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.