RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Demonstranter i Hongkong søndag.
Demonstranter i Hongkong søndag. Foto: Jerome Taylor (Afp)

- Demonstranter tilbake utenfor regjeringsbygning

Sist oppdatert:
Demonstranter meldte at de skulle trekke seg tilbake, kort tid senere kom motstridende meldinger.

Demonstranter i Hongkong kunngjorde søndag kveld lokal tid at de trekker seg tilbake fra en av veiene utenfor kontoret til byens politiske leder, men det tok ikke lang tid før de var tilbake.

Occupy-bevegelsen skriver på sin Twitter-konto at deres støttespillere i Mong Kok vil forlate område og slutte seg til demonstrasjonen i Admiralty-distriktet. De meldte også rundt klokken 12 norsk tid søndag at de vil trekke seg tilbake fra området rundt den politiske lederens kontor, men rundt en time senere meldes det at folk er på vei tilbake til området.

Byens politiske leder Leung Chun-ying advarte lørdag om at byregjeringen er fast bestemt på å gjøre alle nødvendige tiltak for å gjenopprette ro og orden i samfunnet. Han pekte spesielt på behovet for at offentlige ansatte må komme seg tilbake på jobb mandag morgen og ga aktivistene frist til da med å avslutte blokaden av veier i byen.

Ifølge Hongkong-avisen Souh China Morning Post sier byregjeringen i en uttalelse søndag ettermiddag at de vil ha samtaler med studentledere i byen om konstitusjonelle reformer dersom et antall av deres blokader ble fjernet fra gatene.

Titalls tusen demonstranter har den siste uka protestert med krav om at Hongkongs øv


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere