RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Den beste Potter så langt

Sist oppdatert:
Unge og eldre Potter-fans og Nettavisen-lesere har felt sin dom over den sjette Harry Potter-boka. - Trist, spennende og hylende morsomt, er dommen. Les mer her.

Trollmannlærlingen Harry Potter har mange norske tilhengere, også blant TV 2 Nettavisens lesere. Nettavisens lesere synes å være både enig og uenig i anmelderne.

Mer rett på sak
- Den er mer voksen, mer spennende og mer «to-the point» enn de foregående bøkene, skriver en leser.

Ved «å kaste alle trivialiteter til side», vektlegger Rowling temaer som kjærlighet, valg og sorg - temaer som bøkene bare har hintet til tidligere, skriver leseren.

Potter-fansen er godt fornøyd med Rowlings sjette eventyr for Harry, selv om Caroline påpeker at boken ikke er den sterkeste i serien.

- Boken er en god oppfølger og litt annerledes enn de andre bøkene, skriver hun. Men hun slutter seg til vår anmelder som mener at boken også er en transportetappe til den siste og store klimakset.

Det som ikke sies
Det gjør også en annen av våre leserkritikere som mener at boken er for lang.

- Klipp- og lim funksjonen i dataalderen har gjort at hun ikke har kuttet en eneste side i en bok som til tider fylles med relativt kjedelige sekvenser, skriver leseren. Hun mener også at boka er mindre actionfylt og slutten langt mer blodfattig.

- Det mest spennende med denne boken var alt det som ikke ble sagt, ikke ble forklart og de spørsmålene man sitter igjen med etter å ha lest boken, skriver leseren.

Bevisst skrivefeil
Dertil synes alle de som har skrevet inn til oss å mene at denrapporterte skrivefeilen i «The Half Blood Prince» på side 454 der den nye professor Slughorn omtaler Ron som Rupert, er en tilsiktet feil.

Rupert er navnet på skuespilleren som spiller Ron i Harry Potter-filmene.

- Professor Slughorn bryr seg ikke om å lære navnene til andre elever enn dem han «samler på», og Ron er ikke en av dem, skriver Silje. Også tolv andre lesere er av den samme oppfatningen.

- At Slughorn kaller Ron for Rupert, må kune kalles et påskeegg fra forfatteren til filmfansens del, skriver Bjørnar.

LES HVA UTENLANDSKE FANS MENER

Hylende morsom
Flere av våre lesere påpeker at de finner deler av boken hylende morsom, selv om situasjonen for Harry Potter ser stadig vanskeligere ut.

- Uansett må vi vente utålmodig på siste bok, skriver Caroline og mange med henne.

SE BILDEKARUSELL FRA HARRY POTTER OG ILDBEGERET UNDER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere