RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Den høye oljeprisen er kun midlertidig

Sist oppdatert:
Den påtroppende OPEC-presidenten og Indonesias energiminister, Purnomo Yusgiantoro, mener at den høye oljeprisen kun er midlertidig og han benekter at OPEC prøver å markedsføre så høy oljepris
Det går frem av uttalelser til Reuters gitt tirsdag morgen norsk tid.

- Det er sant at den nåværende høye oljeprisen er høy som følge av sterk etterspørsel. Imidlertid tror jeg dette prisnivået kun er midlertidig, sier Purnomo Yusgiantoro til Reuters.

Purnomo er Indonesias energiminister, og vil overta den mektige presidentstolen i oljekartellet OPEC fra nyttår.

Purnomo gjentar at OPEC håper non-OPEC-produsentene vil samarbeide med kartellet med å styre oljemarkedet.

- Jeg tror ikke det er sant at OPEC alltid ønsker en høy oljepris. Vi ønsker ikke at oljeprisen er verken for høy eller for lav. Hva vi ønsker fra non-OPEC produsentene er deres samarbeid i verdens oljemarked, sier Purnomo.

Foreløpig har ikke OPEC lykkes i å få med seg non-OPEC. Både Russland og Norge har foreløpig avvist å være med på kutt i produksjonen for å holde oljeprisen oppe. OPEC vedtok i slutten av september å kutte produksjonskvotene med 0,9 millioner fat fra 1. november, og skal møtes igjen i begynnelsen av desember for å diskutere utviklingen.

Oljeprisen falt på elektronisk handel til 31,86 dollar pr. fat i morges, ned fra 32,60 dollar i ordinær handel i New York.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere