*Nettavisen* Nyheter.

- Den som vet noe om dette har det vondt

Tina Jørgensen Foto: (Politiet/Scanpix)

Bjørn Thorleif Vanvik har håp om å få den siste biten han mangler for å oppklare Tina-saken.

I går ble det bestemt at den nye etterforskningen av Tina-saken skal fortsette.

Det skriver Rogalands Avis.

Arbeidet skal fortsatt ledes av politiførstebetjent Bjørn Thorleif Vanvik som har vært etterforskningsleder i saken etter at den ble gjenopptatt i februar i år.

- Kan få fred ved å fortelle oss
Vanvik sier at det er ingen som er siktet eller i nærheten av å være mistenkt i saken.

- Vi har angrepet den uten å være forutinntatt. Det er mye som fortsatt står åpent. Hvordan kom hun seg fra byen? Hvorfor har ingen sett dette? Hvorfor ble hun begravd i en kum på Bore? sier Vanvik til RA.

Han sier at politiet mangler den siste biten som skal til for å oppklare saken.

- Den som går rundt og vet noe om disse tingene er en person som har det vondt, og som kan få fred ved å fortelle oss dette, sier Vanvik.

Tina Jørgensen forsvant natt til søndag 24. september 2000. Omkring en måned senere ble hun funnet død i en kum på en parkeringsplass ved Bore kirke. Liket av henne ble funnet i en sekk.

En bit av den samme sekken ble funnet på Grasholmen, i nærheten av Tinas hjem.

Politiet har også gått ut med en tegning av en mørk bil med bagasjerommet åpent og to menn foran bilen. Bilen skal ha vært parkert på Grasholmen omkring det tidspunktet da Tina forsvant.

145 tips
Politiet har også nylig gått ut med en fantomtegning av en mann. Politiet mener at vedkommende skal vært utenfor Burger King på Torget den aktuelle natten og at han var den siste som så Tina før hun forsvant.

- Vi har fått flere, og også likelydende tips, fra folk som mener å gjenkjenne mannen. Men vi vet fortsatt ikke hvem vedkommende er, sier Vanvik.

I løpet av den tiden den nye etterforskningen har pågått har politiet mottatt omkring 145 tips.

- Totalt sett er dette mye og ikke minst med tanke på at det er en gammel sak, så er dette veldig bra. Når mediene skriver som saken kommer det reaksjoner. Noen av dem som har tipset oss har verket med dette i 13 år, og de beklager at de ikke har kommet til oss før, sier Vanvik.

Vanvik ber publikum om å komme med tips på epost: tips.rogaland@politiet.no.

Les flere saker hos Rogalands Avis her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag