*Nettavisen* Nyheter.

- Den største Tufte-pysen

Foto: TVNorge

- Jeg er nok den største pysen av alle, sier den nye Tufte-spilleren Frode Sekanina.

02.10.06 20:06

(SIDE2:) Frode er en av fem nye nerder i årets «Heia Tufte». Av lagkameratene beskrives han som en utrolig sjarmerende og hyggelig person - men med et noe nært forhold til sofakroken. Sistnevnte har ført til en del ekstreme opplevelser under opptak, som han ikke er sikker på om han ville gjennomført igjen.

- Jeg har nok levd en utrolig beskyttet tilværelse, det har jeg funnet ut nå. Jeg har ikke vært så veldig klar over det tidligere, medgir han til Side2.

Side2 tv-guide følger norske serier her

Ga jernet

Hvordan dette gir seg utslag i praksis, fikk han oppleve da han og Tufte-gjengen dro på treningsopphold i militæret som vi får se på TVNorge førstkommende torsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: TVNorge

- Om jeg ikke var pasifist, så ble jeg det da. Det var en nokså skremmende opplevelse, sier Frode og forteller om hvordan han opplevde å få våpen mellom hendene.

- Noe sa stopp inne i meg. Det ga en blanding av frykt og moralske skrupler, utdyper han.

Bedre gikk det ikke under hinderløypen:

- Jeg bare husker at jeg ga jernet og løp for livet, ikke hva jeg klarte og ikke klarte, sier han med et smil.

Filmelsker

Til daglig dyrker Frode Sekanina sin interesse for film og tv. Til forskjell fra Thor Joachim i Tufte IL som er utdannet filmviter, beskriver han seg selv som en filmelsker med særlig blikk på populærkulturen. På spørsmål om den beste filmen han har sett, trenger han ikke lang betenkningstid:

- «ET» er etter min mening den fremste toppfilmen gjennom tidene.

På sterk andre og tredje plass plasserer han «The Usual Suspects» med Kevin Spacey og Benicio Del Toro, og på tredje «Frihetens regn» (The Shawshank Redemption ) med Morgan Freeman og Tim Robbins.

- Du skal være rimelig kald i hjerterøttene om du ikke lar deg rive med av den filmen, sier han.

Deltagelsen har gitt ham nye venner og lært ham mye om egne grenser. Men ti prosent av opplevelsene tviler han på om han noen sinne ville prøve igjen.

- Ingen kommentar, svarer han kontant på det spørsmålet.

- Overgikk meg selv

Det han likte minst, var Færderseilasen som vil bli vist på tv om noen uker.

- Jeg har stort sett vært lagets pyse når det gjelder de ekstreme tingene. Men her overgikk jeg meg selv. Jeg klamret meg fast hele tiden. Beveget meg kun da jeg ble bedt om å gjøre noe, og så klamret jeg meg fast igjen, sier Frode og mener redselen er eneste grunnen til at sjøsyken holdt seg unna.

Men om Frode neppe går ut i noe seilas igjen, forteller han at Tufte-opplevelsene har fått ham til å innse at han må tørre mer, om enn på et mindre krevende plan.

- For selv om noe har vært veldig skremmende, så har det vært veldig deilig å utfordre seg selv på det psykiske og fysiske planet, presiserer han.

Les også:

Ny nerd boikottet Tufte
Bildene fra premierefesten
- Tøffere Tufte enn sist

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag