- Denne boken vil utløse kaos

Varsler global kaos og hevder kristendommen vil kollapse.

29.05.12 12:31

En skinninnbundet bok, som angivelig stammer fra det 5. eller 6. århundre, vil føre til at kristendommen kollapser, hevder iransk, statsstyrt media.

Boken er skrevet på lær og ble konfiskert av tyrkisk politi under en smuglingsaksjon i Middelhavet i 2000.

Evangeliet til Barnabas
Tyrkiske myndigheter tror boken kan være den autentiske versjonen av evangeliet til Jesu disippel Barnabas. Men de lærde strides om bokens autentisitet.

Iranske myndigheter har i hvert fall brukt boken i et forsøk på å undergrave kristendommen, og prøver å fastslå at islam er den eneste rettmessige religionen i verden.

Det iranske statsstyrte nyhetsbyrået Basij Press hevder teksten ble skrevet i det 5. eller 6. århundre, og at teksten forutså ankomsten til profeten Muhammed og den islamske religion.

- Allah er den eneste gud
Nyhetsbyrået hevder at den virkelige sannheten om islam kommer frem i evangeliets 41. kapittel.

«Gud skjulte seg idet erkeengel Michael fordrev dem (Adam og Eva) fra himmelen, og da Adam snudde seg, så han på toppen av himmelporten at det sto skrevet: ”La elah ela Allah, Mohamad rasool Allah”, som betyr at Allah er den eneste gud og Mohammed er hans profet,» lyder teksten, ifølge tolkningen til nyhetsbyrået.

Skriftene skal ha blitt skrevet på gammelsyrisk, som er en dialekt i det arameiske språket fra Jesu tid.

Det iranske nyhetsbyrået hevder skriftene fastslår at Jesus aldri ble korsfestet, og at Jesus selv forutså Mohammeds ankomst.

- Vil ryste den politiske verden
Det hevdes også at bokens innhold er så oppsiktsvekkende at det vil ryste den politiske verden.

- Funnet av originalen til Barnabas’ bibel vil nå undergrave den kristne kirke og dens autoritet, og den vil revolusjonere verdens religion, hevder nyhetsbyrået.

- Det mest betydningsfulle faktum er at denne bibelen har forutsett ankomsten til profeten Mohammed og har bekreftet den islamske religion. Og det i seg selv vil sette verdensmaktene i ubalanse og skape ustabilitet i den kristne verden, fortsetter nyhetsbyrået.

- Ren propaganda
Eksperter mener imidlertid at Iran bruker boken som et redskap for å undergrave kristendommen.

- Det iranske regimet vil med alle nødvendige midler skape konspirasjoner rundt kristendommen, enten ved å henrette kristne konvertitter, brenne bibler eller aksjonere mot undergrunnskirker, sier terroranalytiker og Iran-ekspert Erick Stakelbeck til WND.com.

Selv om boken ble oppdaget i 2000, var det først i februar i år at den vekket oppsikt. Det skyldes at Vatikanet skal ha anmodet tyrkiske myndigheter om å få se skriftene, ifølge National Turk. Det er ennå uklart om tyrkiske myndigheter har gitt Vatikanet tillatelse til å undersøke boken.

Kilder: WND.com, Daily Mail, Basij Press, National Turk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag