RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Denne er lureri

Foto: Helle Nilsen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Ernæringsfysiolog mener de mindre flaskene ikke er små nok.

(SIDE2): Ernæringsfysiolog Camilla Andersen i Somebody syns på ingen måte at Coca-Cola sin nye flaske med 0.375 l er et steg i riktig retning.

- 0.375 liter er jo ikke så mye mindre enn 0.5. liter.

For mye sukker
- I en flaske med 0.5 liter er det 50 gram tilsatt sukker, i flasken på 0.375 er det 41 gram tilsatt sukker. Begge deler er veldig mye, sier ernæringsfysiologen.

Brus gir overvekt
Et barn mellom 2 og 5 år bør ikke få i seg mer enn 30 gram tilsatt sukker om dagen og jeg håper ingen gir en så stor flaske med brus til et så lite barn. Et barn mellom 6 og 9 år bør ikke få i seg mer enn 40 gram tilsatt sukker om dagen. En voksen person bør ikke få i seg mer enn 50 gram tilsatt sukker om dagen.

En rekke undersøkelser viser at det drikkes for mye søt drikke som saft og brus blant barn og unge og at dette forbruket må ned som et ledd i kampen mot overvekt.

- Å drikke brus som tørstedrikk er den letteste måten å få i seg for mye sukker på. Å drikke sukkervann som om det var tørstedrikk er en stor årsak til for stort sukkerforbruk. Som igjen er medvirkende årsak til utvikling av overvekt. På colaflasken står det at en porsjon defineres som 2.5 dl. Hvorfor lager de ikke flasker som er 2.5 dl da? Spør ernæringsfysiologen.

Dette har ikke Coca-Cola Norge AS noe svar på, foruten at de mener de har kommet med en flaske som gir færre kalorier og at de derfor tar ansvar likevel.

- Den nye flaskestørrelsen gir forbrukeren et alternativ til halvlitersflasken, og inneholder 25 prosent færre kalorier, sier kommunikasjonsansvarlig i Coca-Cola, Per Hynne til Side2.

Her er Coca-Colas video der de mener de tar ansvar for folks helse. Hva syns du om den? DISKUTER UNDER!

- Forbrukerne har fortalt oss at de ønsker en mindre flaske til en litt lavere pris. Vi er opptatt av å gjøre det enklere for forbrukeren å gjøre det rette valget- enten det gjelder sukkerfrie produkter eller mindre porsjonsstørrelser. Nå kan folk velge akkurat den flasken som passer sin livsstil eller den aktuelle situasjonen akkurat der og da.

HVA SYNS DU? MENER DU AT COCA-COLA TAR ANSVAR MED DEN NYE OG MINDRE SKRUKORK-FLASKEN?

- Hva med å ta ansvar for utviklingen av overvekt ved å lage en flaske på 2.5 dl og slutte å dumpe prisen på brus og friste med mengderabatt. Det ville vært å ta litt ansvar for utviklingen av overvekt. For ikke å snakke om produktplassering og tilgjengelighet, mener Camilla Andersen.

Den nye flasken til Coca-Cola har en makspris på 17 kroner+pant.

LES FLERE HELSESAKER HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere