*Nettavisen* Nyheter.

- Denne gjør en kjedelig drink mer spenstig

Landslagsbartenderen har lagt sin elsk på en gammel traver i ny innpakning.

(LXUS.no) - Drambuie er en avec som de aller fleste har et forhold til, men det mange ikke vet er at den også passer utmerket til drinker og cocktails, forteller Silje Takle.

Den profilerte landslagsbartenderen jobber til daglig som barsjef på Etoile på Grand Hotel i Oslo, og har vunnet en rekke priser for sine innovative oppskrifter.

Klikk på bildet for å forstørre.

NY DRAKT: Klassikeren Drambuie har vært gjennom en ekstrem forvandling og modernisert sitt ytre. Men det indre er fortsatt like deilig og historisk. Foto: (Star PR)

FLERE KLASSISKE DRINKOPPSKRIFTER:
Whiskey Sour
Gimlet
Manhattan
Dry Martini
Apple Martini

Da den skotske likøren Drambuie nylig ble presentert i ny flaske for første gang i sin moderne historie, var ikke Takle sen om å dra den gamle klassikeren frem fra glemselen. Raskt satte hun sammen en rekke nye drinker med Drambuie som base.

- En viktig trend for øyeblikket er klassiske drinker og klassiske produkter. Ved å benytte et klassisk produkt som Drambuie som base, vil man på grunn av den komplekse og spennende smaken gjøre en, i utgangspunktet, kjedelig drink mer spenstig. Ettersom likøren har en rik smak er det også enkelt å blande drinker hjemme med Drambuie, forteller Takle.

Tradisjonsrik klassiker

Drambuie forbindes av mange med The Rat Pack-stjernen Frank Sinatras favorittdrink Rusty Nail, men historien til den skotske whiskylikøren strekker seg lenger tilbake enn som så.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ifølge skotske sagn var likøren med i slaget ved Culloden i 1746 da Charles Edward Stuart, eller Bonnie Prince Charlie, gikk i land på britisk jord for et oppgjør om tronen.

The Drambuie Liqueur Company eies fremdeles av familien Mackinnon i Edinburgh, som har ført oppskriften videre gjennom tidene.

Moderne makeover

Den nye flasken er høyere enn den gamle og gjennomsiktig, for å fremheve den nektarfargede likøren på best mulig måte. Det nye symbolet - i form av en dobbel D - er omkranset av fire diamanter som representerer Drambuies kjerneverdier; risiko, mystikk, lidenskap og opprørskhet.

LES OGSÅ: Hvordan kan en whisky koste 90.000 kroner?

Og dersom du trodde den brune likøren kun var forbeholdt sigarrøkende herremenn, må du tro om igjen. Silje Takles nye oppskrifter er noe for alles ganer og den ene gir hun eksklusivt til LXUS' lesere.

- Det er på tide å gjøre Drambuie litt mer feminin, forteller den rutinerte barsjefen til LXUS, og trommer sammen en fantastisk smaksopplevelse som vil tilfredsstille de fleste eventyrlystne ganer.

Tør du ta sjansen? Slik lager du Silje Takles nye Drambuie-drink Risk:

Klikk på bildet for å forstørre.

4 cl Drambuie
1/2 lime i båter
2 cl sukkerlake
Liten neve med koriander
1 centimeter chili - snittet

Mos koriander og ime i en shaker og ha i alle de andre ingrediensene. Rist med is og hell alt over i et stort rocks-glass før du garnerer med chili.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.