*Nettavisen* Nyheter.

- Denne hesten bør slaktes

Det sa veterinæren etter å ha tatt en titt på hesten som Lise Andersen betalte 100.000 kroner for.

I 2002 kjøpte Lise Andersen en hingst som skulle brukes til sprangridning. Hun betalte 100.000 kroner til selger Bendik Hestad for hesten som fikk navnet Symbol.

Under en treningsøkt oppdaget hun imidlertid at noe var fryktelig galt.

- Vi hadde nettopp varma opp og plutselig så ble Symbol våt. Det skumma av han, både på brystet og langs beina. Han var kliss bløt i pelsen og vi måtte bare følge han tilbake til stallen, forteller Lise om episoden som fikk henne til å kontakte veterinær.

Anbefaler slakting
Veterinæren slo fast med en gang at hesten hadde en alvorlig feil på hjertet.

- Hesten har en systolisk bilyd på hjertet. Dette har hesten hatt lenge, og jeg tror det er medfødt. Min anbefaling er slakting og avlivning av Symbol, sier veterinær Jostein Rekstad, som undersøkte hesten flere ganger i 2003.

Fremdeles lever Symbol, og Lise har i flere år jobbet for å få tilbake penger fra hestehandleren fra Steinkjer.

- Jeg kontaktet Bendik Hestad med én gang og sa jeg ville heve kjøpet, for det ble aldri opplyst til meg at hesten hadde hjertefeil, sier Lise Andersen.

Advokaten til Lise, Arve Røli, sendte krav om heving til Steinkjer forliksråd. De fikk en uteblivelsesdom som gir Lise rett til å heve kjøpet. Videre skulle Bendik Hestad betale tilbake kjøpesummen på 100.000, pluss saksomkostninger og renter.

- Vi fikk medhold i kravet vårt og det betyr at Lise har rett på å få penger tilbake mot å stille hesten til selger sin disposisjon. I tillegg begjærte vi utlegg hos namsmannen, men det var ikke penger å hente der, sier advokat Arve Røli.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Trønder-Avisa

Bendik Hestad personlig konkurs
Bendik Hestad har ikke betalt Lise tilbake ei krone, og i 2006 gikk hans selskap, Bendik Hestad Hesteservice, konkurs. Hestehandleren hevder at han ikke har penger til å betale Lise. TV 2 hjelper deg har funnet ut at Hestad har flere uteblivelsesdommer fra Steinkjer forliksråd.

Hestad nekter å kommentere saken
Bendik Hestad har to ganger avtalt intervju med TV2 hjelper deg, men kort tid etter har han avlyst på SMS. Ved en tilfeldighet møtte TV 2 hestehandleren i Steinkjer, men da løp han til bilen og kjørte bort.

Krever penger for hesten
Den siste utviklingen i saken er at Bendik Hestad har sendt en faktura til Lise der han krever 125.806 for oppstalling og trening av Symbol. Hestehandleren krever dermed penger for å passe på hesten som Lise leverte tilbake fordi kontrakten er hevet.

Videre så har fakturaen et organisasjonsnummer som ikke eksisterer i Brønnøysundregistrene. Bendik Hestad har ikke ønsket å gi noe forklaring til TV 2 på hvorfor dette kravet er sendt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.