- Denne kampen må du se

Svenske Alexander Gustafsson kan bli historisk.

19.09.13 10:58

HTML EMBED

Alexander Gustafsson fra lille Arboga i Sverige kan kommende helg bli den første europeiske tittelholderen i UFCs historie.

Det er imidlertid ingen hvem som helst svensken må beseire. Han må nemlig ta seg forbi verdens beste MMA-fighter, Jon Jones.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jones har i løpet av de siste årene gjort rent bord i UFC lett tungvektklasse og feid unna motstandere som Lyoto Machida, Vitor Belfort og Chael Sonnen.

Derfor ser også Simeon Thoresen, den eneste nordmannen som har vunnet en kamp i UFC, på Jones som favoritt.

- Jeg tror at Gustafsson har en bra sjanse grunnet hans rekkevidde og boksing. Jeg håper så klart at han vinner også, men jeg må nok holde en knapp på Jones siden han har sett nesten uslåelig ut, sier Thoresen til Nettavisen.

3680975

Full av selvtillit
I Alexander Gustafsson møter Jones en utfordring han ikke har stått overfor før. Svensken er høyere enn Jones og har nesten like lang rekkevide. I tillegg er han, akkurat som amerikaneren, på vei opp og fram i sin karriere.

- Er du MMA-fan, må du se denne kampen. Du har den beste MMA-figheren kilo for kilo, mot en fyr som er ekstremt lik ham stilmessig, i sin aggresjon og ferdighetsmessig. Gustafsson er full av selvtillit og mener selv han er mannen som kan ta beltet fra Jones, sier tidligere UFC-fighter Kenny Florian til UFC Countdown.

Når UFC promoterer kamper med sine countdown-show, gjør MMA-organisasjonen alltid sitt for å få oss til å tro at dette virkelig er en kamp som kan tippe begge veier.

Før hver kamp Jon Jones har gått, har UFC promotert kampen som den tøffeste i hans karriere. Faktum er at han kun har tapt én runde i sin karriere. Det var mot Lyoto Machida, og den kampen endte med at brasilianeren ble kvelt ut i andre runde.

- Kan slå ham hver dag
Spørsmålet nå er om Alexander Gustafsson er mannen som kan ta tittelen fra den suverene 26-åringen fra New York. Det er han i alle fall sikker på at han kan selv.

- Uansett hva han kommer med i kampen, har jeg sett det før, og jeg kan respondere på det. Jeg kan slå Jon Jones hvilken som helst dag, sier Gustafsson til UFC Countdown.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Alle har svakheter - vi er bare mennesker. Det er opp til meg å finne ut hvor han er svakest, og det samme gjelder for ham.

Begge fighterne står med ett tap så langt i sin MMA-karriere. Jones for diskvalifikasjon etter ulovlige albueslag mot Matt Hammil, mens Gustafsson tapte sin andre UFC-kamp mot bryteren Phil Davis.

Slo seg sammen med sin overmann
Etter tapet, begynte Gustafsson å trene sammen med Davis og har siden den gang forbedret sine ferdigheter på bakken. Om det er nok til å stoppe Jon Jones, gjenstår å se. Jon Jones tviler

- Jeg har utvilsomt et fortrinn i bryting og jiu-jitsu. Jeg har flest submission-seiere i UFCs lett tungvekt-historie og 100 prosent nedtakningsforsvar. Hvis jeg får han i bakken, kommer han til å oppleve den verste «ground and pounden» i sitt liv.

Omtrent klokken seks søndag morgen går Jon Jones og Alexander Gustafsson i buret for å gjøre opp seg imellom. Kampen sendes direkte på C More Live.

Stevnets hovedkort, med fire øvrige kamper, kan du se fra 04.00.

HTML EMBED

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.