RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Denne koden må Obama knekke

Sist oppdatert:
Nettavisens reporter i Florida, Ina Rosenberg Stavrum, dekker debatten. Følg den her!

FLORIDA (Nettavisen): - Moderator for nattens debatt er CBS-programleder Bob Schieffer, som deler inn spørsmålene i seks sekvenser, forteller Ina Rosenberg Stavrum, som dekker nattens spennende presidentduell i Florida for Nettavisen.

Barack Obama og Mitt Romney har kun to uker på seg til å overbevise tvilende amerikanere - og ifølge de siste meningsmålingene er det uavgjort mellom dem.

- Forandringer i den arabiske verden, terrorens nye ansikt, USAs rolle i verden, Afghanistan, Iran/Irak og atomvåpen og Kinas fremvekst. Allerede har kandidatene også klart å presse inn amerikansk økonomi, arbeidsledighet og utdanning blir hovedtemaene i den 90 minutter lange debatten, forteller Rosenberg Stavrum.

Schieffer har også uttrykt ønske om å kunne spørre dem om klimaforandringer og immigrasjon.

- Sporet av
Men det skulel vise seg i å ikke være så lett for de to hovedpersonene å holde seg til dagens tema:

- Det tok ikke lang tid før en av dem gikk rett til amerikansk økonomi og jobbmarkedet, kanskje ikke så rart når de egentlig er veldig enige om utenrikspolitikk og ikke så mange amerikanere bryr seg, sier Rosenberg Stavrum.

- Streng sikkerhet
Rosenberg Stavrum forteller om et velorganisert valgkamp-opplegg:

- Campus på Lynn University preges av strenge sikkerhetstiltak, de føles mer massive enn de var på Hofstra. Politi, presse og studenter i badetøy overalt, fortalte Stavrum fra Florida like før debatten startet:

- Nå er det en spent stemning her og store forventninger.

- Konkurrerer med baseball
- Det er mange frivillige her som deler ut godteri og kaffe til oss journalister, berettet Stavrum energisk og røpet at det er ikke bare politikk som trekker folk til TV-skjermene:

- I kveld spilles også kamper mellom «Cardinals» og «Giants», samt «Lions» og «Bears». Det kan bety at enda flere amerikanere får med seg debatten, slik at det blir enda viktigere å slå til med heftige one-liners som kan klippes ut i soundbites. Ulempen er at eventuelle flauser kan blåses enda mer opp...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere