RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dere kommer til å savne meg!

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Folkeopplysning og beinhard jobbing. Det er oppskriften når Siv Jensen tar over som redaktør i Nettavisen.

Først stikker Siv Jensen på ferie for å lade bateriene. Så skal hun hjem og ta spenntak før hun legger ut på en Norgesturne for å få flest mulig potensielle velgere til å stikke partilisten til Fremskrittspartiet ned i valgurnen 14. september.

Les også: Redaktør for en dag

- Det kommer til å bli politikk på inn- og utpust, men jeg gleder meg. 15. september regner jeg med at jeg kan trekke pusten å tenke at det er deilig at det er over for denne gang, og at vi gudskjelov har fått en ny regjering, sier Jensen til Nettavisen.

Uken før, 7. september, tar hun over roret som gjesteredaktør i Nettavisen. Årsaken er at Nettavisene har gitt Ap, Frp, Høyre, SV, KrF, Venstre, Sp og Rødt anledning til å ta over ledelsen for avisen én dag hver denne høsten.

– Vi har gjort dette for å kunne gi partiene en mulighet til å i enda sterkere grad vise sine individuelle forskjeller, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum.

Dypt og uhildet
Den muligheten grep Jensen med glede.

- Da jeg fikk forespørselen slo det meg som en morsom utfordring, og derfor takket jeg ja. Det er litt av en rolle. Jeg er jo i konstant dialog med journalister gjennom vervet mitt, men det å redigere en nettavis blir en helt annen måte å forholde seg til journalistikken der man må være uhildet i det man driver med, sier Jensen.

Selv bruker hun nettet hver dag, primært for å lese nyheter og samle informasjon. Hun bruker sosiale medier som Twitter og Facebook, og er etter eget sigende en rev på google.

Nettavisen kjenner hun som en avis som er raske med nyhetene, men hun innrømmer at hun syntes sidene var mer oversiktlige før avisen la om designet tidligere i vår.

- Kommer til å bli krevende
Hun lover de ansatte to ting; det blir hardt arbeid og dybdejobbing på journalistene.

- Da kommer det til å bli krevende å være ansatt i Nettavisen... men dere kommer til å savne meg når jeg er ferdig.

Hva lederen hennes skal handle om har hun ikke bestemt enda.

Jensen er ikke den eneste som tror det blir interessant å se hva Jensen kommer til å gjøre med Nettavisen.

Outsideren
Stavrum tror møtet mellom Jensen og Nettavisen blir spennende.

- Siv Jensen er en outsider for et parti som er veldig dyktige på mediestrategi, samtidig som partiet ofte har saker og vinklinger som er anderledes enn de andre partiene. Det er også et parti som historisk har klaget på den behandlingen de har fått i mediene, så det blir gøy å se hvordan de bruker anledningen når de har sjansen til å bestemme i Nettavisen en hel dag, sier Stavrum.

Direkte kontakt
Når det gjelder nettet har ikke lederen for Frp noen tro på at nettet kommer til å snu måten man driver valgkamp på. Det til tross mener hun det er et viktig suplement til tradisjonelle kanaler.

- Vi vektlegger nettet og ser at det er viktig. Det blir stadig flere som velger å gå utenom tradisjonelle medier for å finne informasjon om saker de er opptatt av, og derfor satser også vi på en mer direkte kommunikasjon med informasjonssøkere. Spesielt unge folk er flinke til å finne egen informasjon, og på denne måten får vi ut budskapet vårt uten mellomledd, sier Jensen.

Uavhengighet - et krav
Samtlige partier stiller med gjesteredaktører i Nettavisen. Selv om de blir redaktør for en dag, får de ikke lov til å påvirke journalistenes uavhengighet:

- Nå får jo ikke partiene velge hva vi skal skrive, men hva vi skal skrive om, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen.

Det betyr at hvis for eksempel Siv Jensen ønsker at Nettavisen skal fokusere på utfordringene til fiskerinæringen i Finnmark så er det nettopp det som blir den viktige saken for Nettavisen den dagen.

- Det er to ting vi oppnår ved å gjøre dette. For det første tror vi at våre lesere vil synes at det er interessant og spennende med en dag hvor ett parti har bestemt saker, skrevet leder og vært med på å påvirke vår totale nyhetsdekning. For det andre viser det den innboende dynamikken i en nettavis. Vi kan raskt forandre oss, og fungere medstrøms med nyhetsbilde og utviklingen i samfunnet ellers, sier Stavrum fornøyd.

Her er hele listen over gjesteredaktører og hvilken dag de skal styre Nettavisen:

Fre 28. aug.: SV - Bård Vegar Solhjell

Tirs 1. sep.: AP - Helga Pedersen

Ons 2. sep.: KRF - Knut Arild Hareide

Tors 3.sep - SP - Trygve Slagsvold Vedum

Fre 4. sep.: H - Per-Kristian Foss

Man 7.sep FRP - Siv Jensen

Ons 9. sep.: Rødt - Bjørnar Moxnes

Fre 11. sep.: V - Trine Skei Grande

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere