*Nettavisen* Nyheter.

- Derfor begikk Adam massakren

Foto: HANDOUT (Reuters)

Adam Lanza skal ha fryktet for å bli tvangsinnlagt av moren.

20.12.12 12:31

Massemorderen Adam Lanza (20) kan ha begått massakren fordi moren, Nancy Lanza, planla å få ham tvangsinnlagt, hevder Fox News i et eksklusivt intervju med en bekjent av Lanza-familien.

Soldaten Joshua Flashman (25) forteller at Adam skal ha vært kjent med morens angivelige planer om å få ham innlagt.

- Adam var åpenbart veldig opprørt over dette. Han trodde hun bare ville sende ham av gårde. Ut ifra det jeg vet, så var han veldig, veldig sint. Jeg tror det var grunnen, det som trigget ham, sier Flashman.

Flashman er sønn av en lokal pastor og har vokst opp i Newtown bare et steinkast unna Sandy Hook barneskole. Han har bodd i Newtown hele livet.

- Politiet sjekker ut motivet
En høytstående politikilde bekrefter overfor Fox News at etterforskerne undersøker om Adams angivelige sinne mot moren og planene om innleggelse kan være et mulig motiv.

Moren skal ifølge Flashman ha vært i en rettsprosess hvor hun søkte om formynderansvar for Adam, noe som er nødvendig for å få tvangsinnlagt en voksen person.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Twitter

The Washington Post skriver imidlertid at moren vurderte å flytte til delstaten Washington sammen med sønnen. Her skal hun ha funnet en skole som kunne passe for Adam, ifølge avisen.

En annen kilde, som bor i nabolaget til Lanza-familien, sier at moren nylig hadde innsett at hun ikke lenger kunne håndtere sønnen på egen hånd. Denne kilden sier også at moren planla å få Adam tvangsinnlagt.

- Moren kjente ofrene
Flere amerikanske medier har meldt at Adam aldri gikk på Sandy Hook barneskole, der massakren skjedde. Fox News hevder imidlertid at han gjorde det. Moren Nancy skal også ha gjort frivillig arbeid i barnehagen på Sandy Hook. De fleste av ofrene i massakren er førsteklassinger som flere kilder mener kan ha kjent moren fra barnehagen året før.

Flashman sier også at moren var gode venninner med skolens rektor og psykolog. Begge ble drept i massakren.

- Adam Lanza trodde hun brydde seg mer om barna enn hun gjorde for ham, og trodde kanskje det var grunnen til at hun søkte om formynderansvar og ønsket å få ham innlagt, sier Flashman.

- Innadvendt og intelligent
Adam Lanza drepte 20 førsteklassinger og seks voksne under massakren på barneskolen i Newtown forrige fredag. I tillegg skjøt og drepte han moren før massakren.

Adam har av bekjente blitt beskrevet som en svært tilbaketrukket, innadvendt og intelligent gutt. Noen har også sagt at han led av en tilstand som gjorde det umulig for ham å føle fysisk smerte, noe som krevde omfattende oppsyn på skolen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.