*Nettavisen* Nyheter.

- Derfor går voldtektsmennene fri

Foto: Poppe, Cornelius (Scanpix)

Mette Hanekamhaug (Frp) skylder på regjeringens prioriteringer.

23.05.14 10:36

- Dette er en viktig sak. Politiet bruker tid og ressurser på dette, og likevel går gjerningsmennene fri fordi vi ikke har nok soningsplasser. Dette er helt feil fra regjeringens sin side, sier Mette Hanekamhaug (Frp) til Nettavisen.

Fredag skrev Nettavisen om dømte voldtektsmenn som stikker av fra soning. Årsaken er at de ikke sitter i varetekt mens straffesaken pågår. Dermed kan de stikke av hvis de frykter at domstolen skal sende dem i fengsel. En av dem som stakk av, er eniransk statsborger (34) som er dømt for voldtekt av to kvinner i 2003 og 2005.

Strafferettsadvokat Gunhild Lærum mener at nordmenn er for naive, og at vi ikke ofte nok varetektsfengsler folk for å hindre at de skal stikke av.

Les hele saken: - Regjeringen har ikke kontroll

Nå går også Hanekamhaug ut og kritiserer dagens praksis:

- Regjeringen har sagt at man må prioritere i budsjettet, og har fastholdt i finansdebatten at det ikke er midler til dette. Voldtektene er ikke en aktuell prioritering for regjeringen, sier hun, og mener derimot at Frp har gjort sitt for å forhindre at voldtektsmenn går fri.

- Vi i Frp har ikke brukt mer penger enn regjeringen på dette, men vi har prioritert forebygging av voldtekter på andre måter. For eksempel har vi brukt midlene ved å investere i mer politi, etterretning og flere soningsplasser, lister hun til Nettavisen.

- Så du mener det er regjeringens skyld at voldtektsmenn går fri?

- Det er ikke regjeringens skyld, det er en litt barnslig formulering. Men regjeringen har nedprioritert soningsplasser som har ført til den konsekvens at disse voldtektsmennene går fri, konstaterer Hanekamhaug.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.