*Nettavisen* Nyheter.

- Derfor skjøt politimannen Michael (18)

Bilder fra storkioskens overvåkingskamera. Foto: Lucas Jackson (Reuters)

Delstatsmyndighetene i Missouri offentliggjorde fredag navnet på polititjenestemannen som skjøt og drepte en svarte tenåring sist lørdag.

15.08.14 19:52

Politimannen har seks års tjenestetid og gode skussmål, sa lederen for politistyrken i byen Ferguson, Tom Jackson, under pressekonferansen fredag da politimannens identitet ble offentliggjort.

Opptøyer

Den fatale hendelsen skjedde under jakten på en ransmann.

Les også: Opptøyer etter politidrap på svart tenåring i USA

Klikk på bildet for å forstørre.

SKUTT OG DREPT: Michael Brown (t.v.). Foto: Scott Olson (Afp / NTB Scanpix)

Drapet på Michael Brown (18) utløste demonstrasjoner og omfattende opptøyer i Ferguson, og politiet har fått skarp kritikk både for å ha skutt tenåringen og for håndteringen av demonstrasjonene, hvor opprørspoliti blant annet brukte tåregass og røykbomber.

Politiet gjorde i tillegg en taktisk vending fredag da de utpekte den mørkhudede polititjenestemannen Ron Johnson, som til daglig er avdelingssjef for utrykningspolitiet, som ny ansvarlig for sikkerheten i byen. Johnson, sammen med flere svarte politibetjenter, har gått sammen med demonstrantene i stedet for å gå mot dem.

Endringen i Ferguson er «overveldende», skriver avisen Huffington Post.

Kioskran

I forbindelse med offentliggjøringen av navnet på politimannen som skjøt Michael Brown la politiet fram stillbilder fra et overvåkingskamera (se bildene under). Bildene ble tatt i forbindelse med et ran av en storkiosk i Ferguson.

Skytingen fant sted etter dette ranet og politiet sier at Brown var en mistenkt i saken. Ranet av storkiosken skjedde bare minutter før politimannen kom over Michael Brown på gata like i nærheten.

Brown ble ifølge politiet skutt og drept under en krangel om et skytevåpen i en politibil, men omstendighetene er uklare, melder NTB.


Klikk på bildet for å forstørre.

Disse ungdommene tok del i en fredelig protest som en reaksjon på at Michael Brown ble skutt av politiet. Foto: Lucas Jackson (Reuters)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.