RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Derfor skjøt politimannen Michael (18)

Bilder fra storkioskens overvåkingskamera.
Bilder fra storkioskens overvåkingskamera. Foto: Lucas Jackson (Reuters)
Sist oppdatert:
Delstatsmyndighetene i Missouri offentliggjorde fredag navnet på polititjenestemannen som skjøt og drepte en svarte tenåring sist lørdag.

Politimannen har seks års tjenestetid og gode skussmål, sa lederen for politistyrken i byen Ferguson, Tom Jackson, under pressekonferansen fredag da politimannens identitet ble offentliggjort.

Opptøyer

Den fatale hendelsen skjedde under jakten på en ransmann.

Les også: Opptøyer etter politidrap på svart tenåring i USA

SKUTT OG DREPT: Michael Brown (t.v.).

Drapet på Michael Brown (18) utløste demonstrasjoner og omfattende opptøyer i Ferguson, og politiet har fått skarp kritikk både for å ha skutt tenåringen og for håndteringen av demonstrasjonene, hvor opprørspoliti blant annet brukte tåregass og røykbomber.

Politiet gjorde i tillegg en taktisk vending fredag da de utpekte den mørkhudede polititjenestemannen Ron Johnson, som til daglig er avdelingssjef for utrykningspolitiet, som ny ansvarlig for sikkerheten i byen. Johnson, sammen med flere svarte politibetjenter, har gått sammen med demonstrantene i stedet for å gå mot dem.

Endringen i Ferguson er «overveldende», skriver avisen Huffington Post.

Kioskran

I forbindelse med offentliggjøringen av navnet på politimannen som skjøt Michael Brown la politiet fram stillbilder fra et overvåkingskamera (se bildene under). Bildene ble tatt i forbindelse med et ran av en storkiosk i Ferguson. 

Skytingen fant sted etter dette ranet og politiet sier at Brown var en mistenkt i saken. Ranet av storkiosken skjedde bare minutter før politimannen kom over Michael Brown på gata like i nærheten.

Brown ble ifølge politiet skutt og drept under en krangel om et skytevåpen i en politibil, men omstendighetene er uklare, melder NTB.


Disse ungdommene tok del i en fredelig protest som en reaksjon på at Michael Brown ble skutt av politiet.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere