RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Derfor snakker Cappelen på Jensen

Jens-Ove Hagen, Eirik Jensens forsvarer, snakker med pressen etter dagens økt i Oslo tingrett.
Jens-Ove Hagen, Eirik Jensens forsvarer, snakker med pressen etter dagens økt i Oslo tingrett. Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Forsvarer Jens-Ove Hagen fortalte hvorfor han tror at Eirik Jensen blir beskyldt for hasjsmugling.

Politimannen Eirik Jensen ba om å bli løslatt under dagens fengsling i Oslo tingrett. Jensen mener at mistanken mot ham har blitt svekket i løpet av de åtte ukene han har sittet varetektsfengslet.

Spesialenheten for politisaker er av en annen oppfatning. Politiadvokat Liv Øyen ba om videre varetekt onsdag, og mener at mistanken mot Jensen er styrket.

Spesialenheten har gjennomført en rekke nye avhør i etterforskningen av Eirik Jensen, men onsdag ønsket den erfarne politimannen å selv fortelle Oslo tingrett sin versjon av saken.

Hagen er svært oppgitt over beskyldningene som har kommet fra Gjermund Cappelen og hans advokat Benedict de Vibe, og Eirik Jensen ba selv om at pressen skulle få være til stede under dagens fengsling for å bli mer opplyst om saken.

- Det farligste du kan gjøre
- Har du og Eirik Jensen noen teori om hvorfor Gjermund Cappelen skulle snakke på sin tidligere venn?

- Ja, han (Cappelen) beveger seg i et farlig miljø. Å samarbeide med politiet er noe av det farligste du gjør som kriminell. Mer ønsker jeg ikke å si om det, sier Hagen. Forsvareren går likevel langt i å insinuere at Cappelen har valgt å gjøre Eirik Jensen til medskyldig i hasjsmugling fremfor å erkjenne at han var politiets informant.

- IKKE VENNER: Advokat Benedict de Vibe ønsker ikke å fortelle hvorfor hans klient, Gjermund Cappelen, har forklart seg om den kriminelle virksomheten som politimann Eirik Jensen skal ha befattet seg med.


To adskilte saker

Tidligere onsdag fortalte Cappelens advokat, Benedict de Vibe, at hans klient bare er siktet for besittelse av 134 kilo hasj i straffesaken som blir etterforsket av Asker og Bærum politidistrikt.

I korrupsjonssaken som Spesialenheten for politisaker etterforsker, er Cappelen bare et vitne som har fortalt at Jensen over flere tiår har vært delaktig i å smugle adskillige tonn hasj.

Advokat de Vibe trodde ikke at siktelsen blir utvidet til å omfatte det han har snakket om i Jensen-saken.


SNAKKET PÅ JENSEN: Gjermund Cappelen har blitt avhørt en rekke ganger av Spesialenheten for politisaker som etterforsker Eirik Jensen.

- Cappelen har jo påstått at min klient har vært delaktig i å smugle opp mot 35 tonn hasj, men han hevder ikke at Eirik Jensen har hatt befatning med de 134 kiloene han nå er tiltalt for å ha befatning med. Hvorfor gjør han ikke det? spør Hagen retorisk og svarer:

-Det kan han ikke bevise.

Ønsker mindre hemmeligholdelse
Trolig var det noe av forklaringen som Eirik Jensen ga i Oslo tingrett onsdag.

Eirik Jensen

- Min klient var lettet over å kunne forklare seg i dag, sa forsvarer Jens-Ove Hagen etter fengslingsmøte onsdag. Hagen kunne ikke kommentere selve innholdet i fengslingsmøtet fordi domstolen har klausulert all informasjon i saken.

Les også:  - De vil nok ikke møtes som venner

- De har klausulert alt ned til innholdet i fengslingsbegjæringene, sa Hagen til pressen utenfor sal 250 i Oslo tingrett.

Selv om Eirik Jensen ikke ønsket å bli fotografert i forbindelse med dagens fengsling, hadde han håpet at fengslingen skulle skje for åpne dører. Dette for at pressen skulle få tilgang til informasjon som Hagen mener vil være med å tilbakevise det han kaller «bisarre» påstander fra narkotikasiktede Gjermund Cappelen.

- Påstander som har blitt videreformidlet av hans advokat, sa Hagen.

Se videoinnslag om dette her.


Hagen sier at han nå jobber for å få opphevet hemmelighetstemplene på en rekke dokumenter slik at pressen kan få mer tilgang til informasjon i saken.

Les også:  - Nåde den som ikke respekterer det

Hagen sa at det har kommet ut direkte feilinformasjon i Jensen-saken. Blant annet lovet han etterspill etter påstander om pengebeslag som har blitt gjengitt i pressen. Dette er pengebeslag som Hagen sier ikke har rot i virkeligheten, og som heller ikke Spesialenheten for politisaker tror er riktig.

Tøft i fengsel
Eirik Jensen sitter ikke lenger på restriksjoner i fengsel.

- Han er avskåret fra å ha samkvem med de innsatte, så i praksis sitter han likevel på restriksjoner, sier Hagen. Årsaken er at det er vanskelig for Eirik Jensen som politimannen å ha sosial kontakt med de innsatte.

Den sosiale kontakten Jensen i dag får, er med de ansatte i fengselet.

- Han setter stor pris på den menneskelige kontakt han har med de ansatte i fengselet. Det er av stor betydning for hans psykisk helse, sier Hagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere