RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FORBEREDER SISTE AKT: Per Fugelli er alvorlig kreftsyk og har stoppet all behandling av sykdommen.
FORBEREDER SISTE AKT: Per Fugelli er alvorlig kreftsyk og har stoppet all behandling av sykdommen. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

- Derfor vil jeg dø hjemme hos kona

Per Fugelli sier han føler seg tryggere hjemme sammen med sin kone.

Den folkekjære professoren i sosialmedisin, Per Fugelli (73), lider av uhelbredelig lungekreft.

Nå har han og kona Charlotte Holst Fugelli bestemt seg for at han skal dø hjemme i leiligheten på Grønland i Oslo, blant all litteraturen, kunsten og musikken som har vært så viktig for ham, skriver Dagbladet.

Dermed slutter han å ta mer cellegift og medisiner mot kreften.

- På sykehuset er man i systemets vold, selv om legene er snille, gir man fra seg all makt. Hjemme er det jeg som er sjefen, her bor tryggheten. Man er redd nok når man snart skal dø. Men sykehuset kan føles som et Kafka-aktig apparat som gjør en enda reddere. Derfor vil jeg dø her, sier Fugelli til Dagbladet.

- Går opp i pluss
Han legger til at alt en kan få på sykehus den siste tiden, kan en også få hjemme. Fugelli medelte overfor Nettavisen i Det store intervjuet tidligere i år han han sang på siste vers.

- Faen, jeg er 73 år. Jeg har levd et liv som går opp i pluss. Det er ikke så forferdelig at en mann i min alder dør, sa han til Nettavisen.

I 2009 fikk han vite om kreftsykdommen. Hvert år har det kommet nye spredninger. Han har vært igjennom fire operasjoner. Nå er det nok.

- Nå kommer jeg til å dø
All behandling er stoppet. Det blir ingen nye operasjoner.

– Innerst inne har jeg visst at jeg kommer til å dø av dette, men operasjonene har likevel gitt meg et håp. En bitte-bitte liten del av meg har tenkt at kanskje det snart er over, sier han.

Fugelli fikk beskjeden han ikke ville ha før jul. Nå har han skiftet målestokk.

- Kampen om helbredelse er over. Nå kommer jeg til å dø. Det kan skje om to måneder, fire måneder, ett år. Gud vet, sa Fugelli til Nettavisen i februar.

Les resten av intervjuet her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere