*Nettavisen* Nyheter.

- Designer det jeg liker

Designer og moteblogger Linda følger ikke trender slavisk.

03.10.11 07:14

(SIDE2): Hver uke presenterer vi i Side2 ukens designerspire. Kanskje blir en av disse den neste store?

Linda Jensen (19) fra Årnes har tegnet og skisset så lenge hun kan huske.

Inspireres av blogger
- Jeg syns det er kjempegøy å kunne designe mine egne klær, enten det er «kopier» av andre, eller noe helt eget som bare jeg har. Det er kulere å kommer på fest med egendesignet kjole, enn populære kjoler fra for eksempel Bik Bok, som alle andre går med, sier Jensen til Side2.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Linda Jensen, som har gitt merket sitt navnet «by Linda Jensen», har studert 1. året på design og håndverk, men har byttet linje til studiespesialisering, hvor hun nå går sisteåret. Senere ønsker hun å gå videre på en designskole. Ved siden av å skissere og designe, er Jensen også blogger.

Er du neste ukes designerspire? Tips oss her:

- Jeg bestemte meg for å begynne å blogge for å fremme meg selv. Jeg ville vise tegningene mine. Etter hvert ble det også vanlige moteinnlegg og outfitbilder. I det siste er det som regel bare bilder av tegninger eller plagg jeg har sydd, men innimellom dukker det opp andre moteinnlegg, sier hun.

- Jeg leser veldig mange blogger, og her blir jeg som oftest veldig inspirert. En side jeg er innom ofte er www.lookbook.nu.. Jeg designer bare det jeg liker, og det jeg ville gått med selv. Jeg begynner å tegne for hånd, så skanner jeg inn bildet på pc-en og fargelegger det i photoshop cs5.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKISSER: Linda Jensen lager skissene sine både for hånd og digitalt. Skissene er fra Lindas høstkolleksjon.

19-åringens beskriver stilen sin som enkel, men samtidig stilig. Dette reflekteres i designen hennes.

- Nå mot høsten går jeg helst med litt store gensere eller cardigans med skinnyjeans eller tights. Jeg går som regel med bare mørke klær som svart, brunt, mørkelilla, mørkeblått og mørkegrønt. Jeg er veldig glad i den dype, røde fargen på alt fra klær til vesker og sko. Ellers liker jeg enkle smykker i sølv som cuffs, både til øredobber, kjeder og armbånd.

Følger ikke trender slavisk
Hun forteller at hun ikke er så opptatt av trender, og at hun ikke vil gå med det samme som alle andre.

- Når jeg designer tenker jeg så å si aldri på hva som er i motebildet akkurat nå. Jeg designer det jeg liker. Jeg designer klær det går an å gå med.

Vet du om en talentfull designerspire? Tips her.

Et av plaggene hennes har allerede vært på nettsidene til Teen Vogue.

- Jeg hadde en giveaway på bloggen hvor man kunne vinne en genser fra by Linda Jensen. Barbro Andersen vant denne. Hun sendte inn et antrekk med denne genseren på, og ble det ble publisert på Teen Vogue, hvor det var linket til bloggen min. Det var utrolig kult!

Linda Jensen største ønske for by Linda Jensen er å se klærne på den røde løperen, og ha sitt eget moteshow på Bryant Park under New York Fashion Week. Hun skulle også gjerne ha kledd opp Victoria Beckham, Nicole Richie og Jenny Skavlan.

Overdelene og kjolen er by Linda Jensen:

4590

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.