*Nettavisen* Nyheter.

- Desperadoen led av fødselsdepresjon

Foto: Scanpix/Facebook

Kvinnen (34) ble drept etter at hun prøvde å kjøre ned barrikaden ved Det hvite hus.

04.10.13 21:31

Den 34 år gamle tannpleierne Miriam Carey fra Stamford i Connecticut, klarte å skape full panikk i USAs hovedstad Washington D.C. torsdag ettermiddag.

Det hele startet med at Carey forsøkte å kjøre ned sikkerhetsbarrikaden ved Det hvite hus. Deretter kjørte hun videre opp til Kongressen med politiet på slep. Hun krasjet like utenfor kongressbygningen, og ble skutt og drept på stedet av politiet.

- Fødselsdepresjon
Moren til Carey forteller samme kveld at kvinnen fikk fødselsdepresjon en stund etter å ha født sin datter.

- Hun fikk postnatal depresjon etter at hun fikk babyen. Hun ble syk noen måneder senere. Hun var deprimert og ble innlagt på sykehus, sier moren Idella Carey til ABC News.

Kvinnen hadde også med seg sin 13 måneder gamle datter i bilen, som kom fysisk uskadd fra hendelsen. Datteren ble tatt hånd om av myndighetene.

Anonyme politikilder opplyser til amerikanske medier at de har fått høre at kvinnen hadde mentale problemer.

En politikilde sier til NBC News at «kvinnen kan ha trodd at hun ble «stalket» (forfulgt) av president Barack Obama». Kilden sier at kvinnen hadde store mentale problemer.

Politiet skal ha funnet medisiner mot schizofreni hjemme hos kvinnen.

Hendelsen skjedde bare to uker etter at en annen våpendesperado skjøt og drepte tolv mennesker på en marinebase i Washington D.C. Dermed var hele byen i full beredskap da Carey startet på sin desperate biljakt.

Hele Kongressen ble stengt i en kort periode, og det spredde seg panikk ut i gatene på strekningen mellom Kongressen og Det hvite hus.

- Det er umulig
Familie og venner stiller seg uforstående til at Carey kunne stå bak en slik desperat handling.

- Jeg hadde aldri forestilt meg at hun kunne gjøre noe sånt. Det er det siste jeg ville tenkt om henne, spesielt med datteren i bilen. Jeg er helt målløs, sier tannlegen og sjefen hennes, Steven Oken, til ABC News.

Ifølge noen medier skal hun nylig ha blitt avskjediget etter en krangel på jobben, men det er ikke bekreftet fra offisielt hold.

Søsteren trodde ikke sine egne ører da hun ble fortalt hva Miriam Carey nettopp hadde gjort.

- Det er umulig. Hun jobber, hun har en jobb. Hun skulle ikke være i D.C. Hun var nettopp i Connecticut for to dager siden. Jeg snakket med henne da, sier søsteren Amy Carey, som jobber som sykepleier i Brooklyn New York, til The Washington Post.


Politiet gjennomsøkte Careys leilighet i en New York-forstad natt til fredag, men kunne ikke finne noe oppsiktsvekkende. Det ble heller ikke funnet noen våpen i bilen til kvinnen.

- Hun var litt forbannet
Naboer og bekjente beskriver Carey som en vennlig og hyggelig kvinne. En nabo som ønsker å være anonym, forteller at Carey ble rasende da hun fikk frastjålet dekkene sine tidligere i sommer. Hun skal ha vært spesielt sinna på dem som driftet boligkomplekset hun bodde i, ifølge naboen.

- Hun var litt forbannet over at vi betaler all denne skatten og alle disse avgiftene, og likevel ingen sikkerhetskameraer, sier naboen.

- Hun var veltalende, og var helt tydelig utdannet.

Her er video fra selve bilkjøringen.

HTML EMBED

Politibil krasjer under den intense jakten.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.