- Det ble for mye for meg

Foto: (Paul Weaver/Side2)

Christopher knust etter millionbaby-bråket.

11.05.10 13:15

(SIDE2): Christopher Mørch Husby forteller til Her og Nå at han stengte seg inne i leiligheten etter designbaby-bråket tidligere i år.

- Jeg trengte å blokkere ut omverdenen så jeg la ned bloggen og tok en pause. Jeg trengte et pusterom, tid for meg selv. Det ble rett og slett for mye for meg, sier han til bladet.

Reaksjonen kom etter mediekjør og kritikk som han og ektemannen Jan Thomas Mørch Husby møtte etter at de to tidligere i år fortalte at de vil bruke surrogatmor for å bli foreldre. Årsaken er at det viser seg at adopsjon kan bli vanskelig.

HTML EMBED

Enkelte av kritikerne gikk så langt som å sammenligne paret med Adolf Hitler.

Christopher orket heller ikke omgås venner i en periode.

- Noe som i utgangspunktet var ment å være en fin ting, ble vridd til noe stygt. Vi ønsket å gjøre noe vakkert og fint, men ble anklaget for å være rasister, sier 20-åringen til bladet.

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

En million
Paret hadde opprinnelig planer om å adoptere, men problemet er at Norge ikke har noe samarbeid med andre land som tillater homofile å adoptere. Det var i et intervju med VG i mars at Jan Thomas sa paret derfor vurderer surrogatmor - og bråket startet.

- Hvis verden er full av regler som gjør det vanskelig for oss å adoptere, noe det ser ut til, vil vi oppsøke en klinikk hvor man kan velge egg fra modeller og ta den vi synes ser aller best ut, sa stylist og programleder Jan Thomas Mørch Husby til VG i mars.

Stylisten sa da at planen kunne høres kynisk ut, men understreket at man på disse klinikkene får oversikt over modellens genetiske bakgrunn og familiehistorie. En slik prosess koster rundt en million kroner.

Les: Vil kjøpe modellbaby

Les også: Får ikke adoptere

Vanskelig adopsjon
Selv om paret har sagt de er klare for å bli foreldre, vil de vente et par år før de får barn. Når det gjelder adopsjon er også alder et problem for de to.

Retningslinjene har en øvre aldersgrense på 45 år, og nedre aldersgrense på 25 år. Alderen kan imidlertid fravikes og gjøres unntak på.

Per i dag dette være et problem for Jan Thomas og Christopher som henholdsvis er 43 og 20 år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.