*Nettavisen* Nyheter.

- Det ble ropt hore

Foto: Arbeiderpartiet (Ap)

- At ingen vil stå fram og si at de kalte meg hore, endrer ikke det, sier Ap-topp.

02.02.12 11:48

Arbeiderpartiets arbeidspolitiske talskvinne, Anette Trettebergstuen, hevder at LO-demonstranter ropte «hore» til henne da hun den 18. januar holdt appell foran Stortinget om det omstridte vikarbyrådirektivet.

Mandag fikk hun støtte av Dagbladets politiske redaktør Marie Simonsen, som i en kommentar skrev at det ble ropt «Hore! Hore! Hore» under Trettebergstuens innlegg.

- Ingen hørte det
Men nå raser debatten. Ble det virkelig ropt «hore»? Journalist i LO-Aktuelt, Torgny Hasås, hevder på sin side at det aldri ble ropt «hore».

- Ingen av de jeg har snakket med har hørt at noen ropte «hore». Simonsens kommentar virker stigmatiserende på motstanderne av vikarbyrådirektivet, sier Hasås til NRK.

Han utdypet dette på Politisk Kvarter på NRK P2 torsdag morgen:

- Det jeg mener med det, er at det er like alvorlig å beskylde folk for å kalle deg «hore» som å bli kalt «hore», sa han.

I en kronikk beskylder han dessuten Trettebergstuen for å «spille ut sex-kortet».

Simonsen står imidlertid på sitt. Hun mener det er skammelig det som har skjedd, og sier at LO nå bør beklage.

«Det er sant. Din og andres reaksjoner er pinlige», skriver Simonsen til en av sine følgere på sin Twitter-profil.

- Det ble ropt hore
Trettebergstuen selv reagerer kraftig på debatten som nå har oppstått.

«Sier det igjen: Det ble ropt hore. At ingen vil stå fram og si det var dem endrer ikke det. Uverdig å bli beskyldt for løgn!», skrev hun på Twitter sent onsdag kveld.

Hun avviser samtidig at hun har påstått at alle ropte «hore».

«Jeg hørte det. Ingen har påstått alle ropte det. Jeg synes det er utrolig at dette blir debatten», skrev Trettebergstuen tidligere onsdag kveld.

Klikk på bildet for å forstørre.

AUF-leder: - Skjerp dere!
Reaksjonene er mange, og Trettebergstuen får nå støtte fra blant annet AUF-leder Eskil Pedersen.

«Opprørt over de i politikk og fagbevegelse som bortforklarer og bagateliserer hets mot kvinnelige politikere. Skjerp dere!», skriver Pedersen på Twitter

Pedersen utdyper dette overfor Nettavisen:

- Når noen blant annet skriver at Anette Trettebergstuen har dratt sex-kortet, så synes jeg det er en bagatellisering og bortforklaring av det som er en uakseptabel oppførsel, sier Pedersen.

- Meningsløs debatt
Han karakteriserer debatten som nå har oppstått som meningsløs.

- Man kan alltid starte en diskusjon om det ble sagt, og om hvor mange som sa det, men jeg mener det er irrelevant fordi jeg velger å tro på Anette Trettebergstuen når hun sier det. Dette blir for meg en meningsløs debatt, sier AUF-lederen.

Pedersen mener vi i stedet må sette debatten inn i en større kontekst.

- Det som skjedde på den demonstrasjonen er en ting, og så ser vi i VG i dag at mange flere stortingsrepresentanter har blitt møtt av lignende holdninger, sier han, og legger til:

- Jeg tenker det er viktig at man i ulike organisasjoner, forbund og partier er tydelig på at slike holdninger ikke er akseptable - og det er et lederansvar, sier Pedersen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jørgen Berge

- Har det rablet for journalisten?
Ap-nestleder Helga Pedersen reagerer også kraftig:

«Til alle som synes d er ok å kalle kv politikere stygge ting: dere bidrar til standarden for hva man kan si til døtrene deres i skolegården», skriver hun på sin Twitter-profil.

Frp-leder Siv Jensen støtter også Trettebergstuen.

«Har det rablet for LO journalisten som påstår at Ap-politiker Anette Trettebergstuen spiller sexkortet? Jeg er ofte uenig med henne, men hun jobber for noe hun tror på og bør ikke hetses på denne sexistiske måten!», skriver Jensen på Facebook.

Steile fronter
Ap og LO, som vanligvis er gode kamerater, står steilt mot hverandre når det gjelder EUs vikarbyrådirektiv.

Mandag ble det klart at LO sier nei til vikarbyrådirektivet, men Arbeiderpartiet som er for direktivet, sa at de ikke kommer til å la seg presse i saken.

- Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å ta det til etterretning, men det endrer jo ikke vårt syn, sa Aps Anette Trettebergstuen til Nettavisen.

Trettebergstuen mener det LO frykter, ikke kommer til å skje.

- De frykter at direktivet skal føre til at arbeidsmiljøloven må endres, men vi er krystallklare på at det ikke skal skje. Det deler av LO frykter, skal ikke bli en realitet, sa hun.

Les også: LO avviser omstridt direktiv

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.