RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det blir action i Sør-Norge

Det er meldt kraftig uvær i hele Sør-Norge det neste døgnet. Illustrasjonsbildet viser bølgene på Mølen i Vestfold.
Det er meldt kraftig uvær i hele Sør-Norge det neste døgnet. Illustrasjonsbildet viser bølgene på Mølen i Vestfold. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Varsler kraftig uvær med storm flere steder det neste døgnet.

Akkurat nå som frosten var i ferd med å legge seg i deler av Sør-Norge, skjer det en kraftig værendringen. Det neste døgnet er det nemlig spådd skikkelig møkkavær.

Følg Nettavisens direkterapportering av værsituasjonen nederst i saken.

- Det er i Sør-Norge det blir action. Det er en høytrykksrygg som passerer over Sør-Norge. Så kommer det inn en front i løpet av dagen fordi det ligger et stort lavtrykk over Island som kommer inn mot Sør-Norge, sier vakthavende meteorolog ved Storm, Lillian Bergheim, til Nettavisen.

Full storm
Hun forteller at vinden vil øke på vestlandskysten i sørlig retning i løpet av formiddagen og ettermiddagen, og øker til full storm rundt Stad og kysten ved Sogn og Fjordane og nordlige Hordaland. I tillegg blir det sørlig liten storm sør i Rogaland.

- Siden vinden er veldig sørlig, er det stort sett kystområdene som blir påvirket. Og sent i kveld rundt midnatt avtar vinden på Vestlandet, men beveger seg østover. Da kan du få opp mot liten storm fra Agder og hele veien inn mot Oslofjorden, sier Bergheim.

Kraftig regn
I tillegg vil det begynne å regne kraftig på Vestlandet til kvelden. Dette vil etter hvert bre seg østover i løpet av kvelden og natten.

- Det blir sterk vind i kombinasjon med en del regn. Det blir ganske surt, sier hun.

- Det vil nok komme ganske kraftig vindkast i hovedstaden også, men ikke sterk kuling.

På Vestlandet blir det rundt fem grader rundt kysten, mens på Østlandet blir det regn langs kysten og sludd og snø i de indre strøk. I løpet av morgendagen går nedbøren over til byggeaktivitet, og på Vestlandet er det fare for torden.

Bergheim sier det er rolig og stabilt i Nord-Norge, med stort sett fint vær.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere