RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det blir sterkt

TILBAKE TIL UTØYA: Sammen med rundt tyve AUF-ere fra Telemark og til sammen rundt tusen ungdommer og frivillige fra hele landet skal 22.07 markeres på Utøya søndag. - Det vil bli en sterk og trist opplevelse, sier AUF-leder Eskil Pedersen fra Skien.
TILBAKE TIL UTØYA: Sammen med rundt tyve AUF-ere fra Telemark og til sammen rundt tusen ungdommer og frivillige fra hele landet skal 22.07 markeres på Utøya søndag. - Det vil bli en sterk og trist opplevelse, sier AUF-leder Eskil Pedersen fra Skien. Foto: Steinar Schjetne/NTB scanpix
Sist oppdatert:
- Det vil bli en sterk og trist opplevelse å komme tilbake til Utøya søndag, sier AUF-leder Eskil Pedersen fra Skien.

Det er ventet at rundt tusen ungdommer vil samles, derav rundt tjue fra Telemark.

- Tankene kommer selvfølgelig til å være tilbake på det som skjedde. På dem som er borte, som vi mistet. Men jeg tror også det vil bli godt å være sammen med AUF-erne på Utøya igjen. Det vil være en sterk og kraftfull manifestasjon på at vi ikke lot oss knekke. At vi fortsatt har fellesskapet. Det vil være en kombinasjon av det triste og det sterke, sier Eskil Pedersen til Telemarksavisa.

Skal samles i bakken
På Utøya skal AUF-erne samles i bakken ved låven slik man alltid har gjort. For å høre innledninger og for å synge.

- Det er jo sånn jeg selv har hatt det i hele ungdomstiden. Vi har vært samlet der, hørt på taler og har hatt allsang. Det skal vi ha på søndag også. Jeg skal tale, det samme skal statsminister Jens Stoltenberg og Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt.

- Vi får også besøk av Mikael Wiehe, som skal komme å spille og synge. Noe han har gjort på Utøya mange ganger. Jeg tror ikke det finnes riktigere måte å markere denne dagen på for oss i AUF enn dette, sier Pedersen.

Fra hele landet
Selv er han imponert over at det er så mange som kommer.

Med AUF-ere, gjester og frivillige vil vi være rundt tusen fra hele landet. Det er imponerende. Så det er ingen tvil om at det vil bli mange sterke øyeblikk når vi er samlet der. Folk vil også reagere ulikt. Men nå vil vi være et stort fellesskap der alle vil ha noen å støtte seg på. Trenger man en skulder å gråte på så vil den være der.

- Vi skal ha fokus på det som skjedde og de som er borte. Men det vil også være lov å være der å kjenne at det er trygt og godt å være sammen. Kunne være glade for at vi er der sammen, midt oppe i det triste.

Sterk opplevelse
For Eskil Pedersen har de siste ukene gått i ett med mediehåndtering og planlegging av arrangementet på Utøya. Og til å skrive taler.

- Men når jeg kommer på Utøya er jeg opptatt av at jeg også skal få litt tid til meg selv, ikke bare jobb. Tid til å kjenne på følelsene. Jeg har en sorg som alle andre. Så det å være i bakken og på øya vil være en sterk opplevelse, også for meg.

Har fått kritikk
Fra enkelte etterlatte er det kommet kritikk for at AUF lager et slikt arrangement på Utøya denne dagen. Eskil Pedersen mener man nå har kommet fram til en løsning som kan fungere.

- Jeg tror vi har funnet en god løsning. De etterlatte kan være der før og etter vårt arrangement. Statsministeren skal også legge ned krans. Vi har prøvd å legge til rette for alle så godt det lar seg gjøre. Men det er kanskje umulig å finne en løsning som passer alle, sier Eskil Pedersen.

Les andre saker fra Telemarksavisa her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere