RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det blir veldig bra vær, over 30 mange steder

Temperaturen i vannet er allerede over 20 grader mange steder i landet - og fremover vil lufttemperaturen komme over 30 igjen.
Temperaturen i vannet er allerede over 20 grader mange steder i landet - og fremover vil lufttemperaturen komme over 30 igjen. Foto: Paul Weaver (Arkivfoto)
Sist oppdatert:
Også i vannet begynner temperaturene nå å bli gode.

Juni var ingen stor sommermåned med oversvømmelse og dagtemperaturer på det énsifrede flere steder.

Men etter et par uker med veldig hyggelig vær, er det nå duket for særdeles hyggelige badetemperaturer over store deler av landet.

Det meldes nå om badetemperaturer over 20 grader i stort sett hele Sør-Norge, noe som gjør at selv de mest temperaturkresne av oss ikke lenger har noen unnskyldning. Til og med i Finnmark meldes det nå om temperaturer på 20-tallet.

Og det beste oppi det hele: Meteorologene melder at stort sett hele landet går i møte en veldig god periode.

19-23 grader i vannet de fleste steder

Men først badetemperaturene: I hovedstadsområdet holder ifølge Oslo kommunes oversikt temperaturene jevnt sett over 20 grader, med et par unntak enkelte steder i Oslofjorden. Varmest er det i Vesletjern med hele 22 grader i vannet onsdag morgen.

Den samme situasjonen er det også i stort sett hele Østlandsområdet.

I Hordaland og Rogaland sliter en fortsatt litt med å varme opphavet, mens det i Sogn og Fjordane er flere steder som rapporterer om 20 grader.

Og så langt som Frosta i Nord-Trøndelag er det nå rapporter om badetemperaturer på hele 23 grader.

Meget gode værutsikter

Vakthavende meteorolog Roar Inge Hansen i Storm Geo har også svært gode nyheter å komme med når det gjelder været fremover.

- Unntaket i morgen. Det ligger et lavtrykk nord for Irland som har kursen mot Vestlandet, som kommer inn over Sør-Norge i løpet av morgendagen. Det blir litt ustabile luftmasser, med økende fare for torden og nedbør, sier han.

- I Nord-Norge ligger det et nedbørsområde fra Bodø mot Tromsø, så her har det blitt gråere. Dette vil trekke litt Nord-Øst, så det kommer innover Finnmark, noe som vi få temperaturene til å falle ganske mye. I går var det 29 grader i Narvik, og det vil bli 14 grader der snart, men utover ettermiddagen blir det bra.

Over 30 grader

Men så kommer væromslaget på fredag.

- Da begynner høyttrykket å gjøre seg gjeldende over Nord-Norge. Lavtrykket går i oppløsning utover dagen og høytrykket forsterker seg. Utover fredagen blir det pent vær over hele landet.

- Og det holder seg?

- Ja, det kan hende det blir noen lokale byger og Østlandet og Trønderlag på fredag, men fra lørdag er det bare fint - og det vil så være en langtidshorisont med fint vær. I neste uke blir det veldig fint, og vi kommer nok til å se 30 grader og høyere noen steder, særlig i Sør-Norge. I nord blir det ikke like varmt, men også der vil det bli fint, lover meteorologen.

- Så da blir det over 20 grader i vannet på Vestlandet også?

- Hehe, ja, det tror jeg nok. Det ligger an til fralandsvind, og det er gunstig, og da blir det nok over 20 grader i sjøen, konkluderer Hansen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere