RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det de har gjort er rett og slett ondskap

RASERT: I løpet av helgen har noen vandalisert hele fritidsklubben Ervik i Harstad. Til venstre fra kontoret i klubben, og til høyre fra kjøkkenet. Her har brannslukningsapparatet som ble brukt til å ødelegge flere andre ting etter hvert havnet.
RASERT: I løpet av helgen har noen vandalisert hele fritidsklubben Ervik i Harstad. Til venstre fra kontoret i klubben, og til høyre fra kjøkkenet. Her har brannslukningsapparatet som ble brukt til å ødelegge flere andre ting etter hvert havnet. Foto: Jørgen Nilsen
Sist oppdatert:
Ervik fritidsklubb ble i helga rasert for flere hundre tusen kroner. Det kan være slutten for klubben.

Beate Tande er leder for klubben, og oppdaget ødeleggelsene søndag ettermiddag, skriver Nordlys.

- Jeg kjørte til sentrum, og kom forbi Ervik skole. Der så jeg at alt ikke var som det skulle, og kjørte bort, sier hun.

Da Tande kom frem til skolen så hun at døren til fritidsklubben var brutt opp og vinduene forsøkt knust. Saken ble først omtalt i Harstad Tidende.

- Inne i huset så det ikke ut. Det var snacks, brus og snop overalt. Datamaskiner, cd-spillere og høyttalere var ødelagt, det var rett og slett trassig.

NYINNKJØPT: Det nyinnkjøpte biljardbordet i klubben er sprayet med brannslukningsapparat for deretter å bli griset til med noe annet.


- Kan være slutten

Hun forteller at de ikke er fullforsikret, og sier hun ikke helt ser hvordan de skal komme seg etter hærverket.

- Jeg har drevet senteret i 21 år, og holdt det åpnet to til fire dager i uken. Nå vet jeg ikke om jeg klarer det lenger. Det de har gjort er rett og slett ondskap, sier hun.

Tande forteller at det ikke virker som noe er stjålet, kun ødelagt.

- Vi har hatt mindre innbrudd før, men aldri noe slikt som dette.

SPRAYET: Brannslukningsapparatet er også brukt på miksebordet til flere hundre tusen.


- Ta kontakt

Tande forteller at hærverket sannsynligvis har skjedd mellom lørdag kveld og søndag formiddag.

Politistasjonssjef Geir Pedersen sier til Harstad Tidende at politiet oppfordrer publikum som har observert personer ved skolen eller i nærheten, til å ta kontakt.

- Akkurat nå har vi ingen spor. Men vi har funnet enkelte ting som ikke hører til i klubben, og håper at det kan være fingeravtrykk eller lignende på dem, sier Tande.

Klubben har nå sommerstengt, og skulle etter planen åpnet 29. august. Det kommer ikke til å skje, forteller Tande.

- Det kommer til å ga lang tid før vi kommer oss på beina igjen, om vi i det hele tatt gjør det. Jeg har ikke ord for hvor fælt dette er.

Les flere saker fra Nordlys her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere