*Nettavisen* Nyheter.

- Det denne mannen utsettes for nå er utålelig

REAGERER: TVNorge-sjef, Harald Strømme, håper politi og påtalemyndighet er sikre i sin sak. Foto: (Mediehuset Nettavisen)

Fengsling av profilert politimann vekker sterke reaksjoner.

27.02.14 08:41

Politilederen Eirik Jensen (56) har i en årrekke vært en spydspiss i kampen mot organisert kriminalitet.

Tirsdag ble han fengslet i fire uker, to av dem i full isolasjon, og med brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden.

Han er siktet for omfattende korrupsjon.


Nyheten skaper mange sterke reaksjoner.

«Framet»

- Her håper jeg politi og påtalemyndighet er sikre i sin sak. Det denne mannen utsettes for nå er jo utålelig hvis det skulle vise seg at han er uskyldig, skriver TVNorge-topp Harald Strømme på Facebook.

- Utfra hele hans bakgrunn er det nesten nærliggende å tro at noen av de miljøene han har kjempet mot har «framet» han, fortsetter TVNorge-sjefen.

Strømme var i mange år nyhetsjournalist i VG. Han ønsker ikke å utdype meldingen overfor Nettavisen.

PR-rådgiver, Paal Espen Hambre, reagerer på hvordan folk uttaler seg om arrestasjonen.

«Hvorfor uttaler folk seg om arrestasj. avEirikJensen"med forbeh om at siktelsen er riktig" i stedet for å la tvilen komme ham til gode?», skriver han på Twitter.

Overfor Nettavisen utdyper Hambre:

- Jeg har lagt merke til at eksempelvis tidligere og nåværende politifolk går ut i media og uttaler seg med forbehold om at siktelsen er riktig, og at det i så fall er svært alvorlig. Jeg tenker derimot: Hvorfor føler de behov for å uttale seg fra et slikt ståsted? De vet jo lite eller ingenting om detaljene i siktelsen, ikke engang politimannen det er snakk om vet det per nå. Hvorfor lar de ikke tvilen komme han til gode inntil videre? spør Hambre som til daglig jobber i Artic PR.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

BLE PÅGREPET MANDAG: Eirik Jensen ble satt på glattcelle. Foto: Bjørn Sigurdsøn


Han påpeker at Jensen er en høyt respektert politimann som har stått i frontlinjen mot organisert kriminalitet gjennom mange år.

- Jeg er veldig overrasket over hvordan han bli behandlet av sine egne, sier Hambre som til daglig jobber i Artic PR.

PR-rådgiveren har tidligere jobbet som lensmannsbetjent.

Tviler på om han kan fortsette

- Reaksjonene fra almenheten er noe annet, de ser saken fra et mer generelt perspektiv, og man kan gjerne ikke forvente annet, sier han.

- Politiet lever av ubestridt tillit, og en siktelse fra det særskilte etterforskningsorganet vil, etter mitt skjønn, så for stor tvil om han som tjenestemann til at han vil kunne fortsette. Karrièren hans vil med andre ord gå fløyten uansett om han skulle bli frikjent, fortsetter han.

Jensen var mangeårig leder for Spesielle Operasjoner i Oslo politidistrikt. 56-åringen har de siste månedene jobbet som rådgiver i staben til politimester Hans Sverre Sjøvold.

Drepende for etatens troverdighet

TV 2-profil Davy Wathne er knallhard i sine uttalelse om saken. På Twitter skriver han:

«Klamrer meg også til håpet om at dette bunner i en grotesk misforståelse. Alt annet vil være drepende for etatens troverdighet.»

Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor Nettavisen.


Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag