RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det egyptiske demokratitoget ruller videre

Foto: Bela Szandelszky (Ap)
Sist oppdatert:
Det første frie parlamentsvalget på flere tiår får egypterne til å gå mann av huse.

De egyptiske partiene uttrykte optimisme angående valgdeltakelsen etter første dag med valg til nasjonalforsamlingen mandag. Tirsdag fortsetter egypterne å stille seg i kø ved valgurnene, og valgdeltakelsen beskrives som svært høy, melder Al Jazeera.

Første siden opprøret
Millioner av egyptere deltar i valget, som er det første parlamentsvalget siden det folkelige opprøret som førte til at president Hosni Mubarak ble kastet for ni måneder siden. Valget betegnes som en milepæl etter tiår med diktatorisk styre.

Amnesty fornøyd
Det er meldt om noen voldsepisoder, men lederen for Amnesty Internationals Egypt-komité sier det ikke er meldt om brudd på menneskerettighetene på valgets første dag, melder Al Jazeera.

Amnestys valgobservatører besøkte et titall valglokaler i Kairo mandag.

- Det vi opplever i dag er at egypterne forrynges, og vi glemmer heller ikke at vi kan takke martyrenes blod for dette, uttalte Tarek Al-Malt fra Al-Wasat-partiet ifølge The Daily News Egypt.

- Overgår forventningene
Chahir George fra det egyptiske frihetspartiet, som er en del av Revolusjonen fortsetter-koalisjonen, sier gjennomføringen av valget så lagt har overgått forventningene og at han er gledelig overrasket over den høye valgdeltakelsen.

- Jeg er forsiktig optimist når det gjelder at denne overgangen vil bringe Egypt framover, sier han.

- Demokratitoget ruller videre
Ahmed Abu Barak fra Det muslimske brorskapets parti sier valget viser at det egyptiske demokratitoget ruller videre, til tross for alle forsøk på å slå på bremsene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere