*Nettavisen* Nyheter.

- Det eneste du har sendt, er et puppebilde

Aktor konfronterte den tidligere ordføreren med nye tekstmeldinger. Les alle de nye meldingene nederst.

25.04.13 21:32

HTML EMBED

- Det er sårende å høre at hun sier at vi var kjærester, sa den tidligere ordføreren i retten onsdag.

Øygard hevdet at han aldri har aldri følt seg seksuelt tiltrukket av den mindreårige jenta.

- Jeg har aldri sett henne naken eller vært i nærheten av henne på en måte som er i nærheten av hva som er sagt. Dette er så rått og brutalt, sa Øygard på spørsmål om hyttebesøket der det første overgrepet skal ha funnet sted.

Den tidligere ordføreren fikk onsdag ettermiddag begynne å forklare seg for Eidsivating lagmannsrett.

Han avslo muligheten til å gi en fri forklaring, før partene fikk anledning til å stille spørsmål, men svarte meget utfyllende under aktors utspørring.

Les også: La fram nye SMS-bevis

Skyldte på jenta - igjen
Han la nok en gang alt ansvar for at kontakten mellom ham og 17-åringen ble så omfattende som den ble, på den da 13 år gamle jenta. Det var hun som tok kontakt og alle initiativ i begynnelsen - aldri ham selv, framholdt Øygard og fortsatte:

- Jeg vil understreke at det ikke var vi som inviterte henne hjem til oss, det var hun som tok kontakt, sa han.

At jenta nå hevder de to var kjærester, synes Øygard er sårende. Han og kona ville bare dekke behovet jenta hadde for omsorg og oppmerksomhet, hevdet han.

- Det er sårende å høre at dette skal bli vridd på denne måten, sa han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Henrik Arneberg

Les også: 17-åringen sliter med de vanskelige spørsmålene

Nye SMS-bevis
Aktor Klundseter konfronterte videre Øygard med ny SMS-dokumentasjon ingeniører fra Kripos har klart å gjenskape fra ulike mobiltelefoner.

«Tenker så mye på deg. Prøver å finne ut hva det er som gjør at jeg er blitt så glad i deg», leste aktor opp. «Jeg er iallfall blitt veldig glad i deg, litt skummelt fordi du bare er 14 år gammel», leste han videre.

I en annen tekstmelding står det: «Du sa du ville sende over meldinger som xxx (den daværende kjæresten) har sendt, og det eneste du har sendt, er et puppebilde. Er det han som har tatt det?».

Øygard nektet for å ha mottatt et slikt bilde og sa han ville gått direkte til foreldrene med informasjonen, dersom han hadde mottatt noe slikt.

Etter SMS-meldingene var lest opp medga Øygard at han også hadde sett på dette som et forhold hvis det ikke var for at han hadde sendt meldingen selv. Han sa han at han gjerne skulle vært foruten, og betegnet videre meldingene som «situasjonsbetinget». Han sa at han heller ikke kunne huske i hvilken sammenheng meldingene ble sendt, men tror det dreier seg om en situasjon der jenta trengte støtte.

Øygard avviste også overfor Klundseter at han hadde sett jenta uten klær.

- Jeg har aldri følt meg tiltrukket av henne og aldri sett henne naken, slo han fast.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix

Spurt ut om jentas kjæreste
Det er tidligere blitt kjent at jenta hevder Øygard var sjalu på hennes nåværende kjæreste. Dette kom blant annet fram da 17-åringen i tingretten forklarte seg om den planlagte middagen med Stoltenberg på Vianvang.

I retten i dag sa Øygard at han så gutten første gang på en restaurant i Lom. Da det oppsto problemer med skyss, kjørte Øygard gutten hjem, noe han også gjorde med jenta, fortalte den tidligere ordføreren i retten.

Mens Øygard forklarte seg kikket jenta opp fra benken der hun satt og tittet utover salen. Hun så i retning Øygard i vitneboksen, men festet ikke blikket på ham.

Videre spurte Klundseter om Øygard kunne huske at han har uttrykt at jenta måtte trappe ned forholdet til gutten hun nå er kjæreste med.

Aktor fortsatte med å vise til en konkret melding. Øygard forklarte dette med at de mistenkte at jenta løy om hvor hun var for å kunne dra til kjæresten.

- Vi kunne ikke leve med at hun sa hun var hos oss, mens hun var et annet sted, sa Øygard.

Etter dette varslet Klundseter at han ville skifte tema, til turer og overnattinger. Dommeren brøt da inn og hevet retten for dagen.

Fakta om de nye SMS-ene i Øygard-saken:
Meldingene er skrevet på dialekt og oversatt til bokmål av NTB. Lest opp i Eidsivating lagmannsrett 24. april 2013. Meldingene er rekonstruert under nye Kripos-undersøkelser av telefonene i saken.

(Bare meldingene Rune Øygard sendte jenta er dokumentert)

«Åssen gikk det dere, da? Er han like forelsket?»

«Kanskje lurt om han få ta lite på deg»

«Ja!!! Er redd for oss om han ikke gjør det. Bli med ham inn på rommet før du reiser til Bismo og være litt tett inntil hverandre. Vær så snill!»

«Nei!!! Jeg er redd. Han også vet at vi har mye kontakt. Avgjørende at han ikke får mistanke om oss. Da må du i alle fall være med til Vågå i morgen. «

«Vær så snill! Fikk han ikke ta noe på deg? Ti fekk»

Enkeltstående melding
«Du sa at du ville sende over meldinger NN (gutten, red.anm.) har skrevet og det eneste du har sendt er et puppebilde. Er det han som har tatt det ;)»

Enkeltstående melding:
«Tenker så mye på deg, NN (jenta, red.anm.). Prøver å finne ut hva som gjør at jeg har blitt så glad i deg. Hva det er med deg som kvinne, som menneske, som fascinerer meg så sterkt, som utløser savn og forelskelse. Det er noe med hele deg. Skjønnheten din, smilet ditt, blikket ditt, tilliten din, engasjementet ditt, den spørrende og interesserte jenta, omsorgen din. Kunne nevnt mye mer. Jeg har i hvert fall blitt mer enn glad i deg. Litt skummelt fordi du bare er 14 år gammel, flott fordi jeg er mann. Håper du får en kjempedag. og at hjertet ditt slår et ekstra slag for oss i dag».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag