*Nettavisen* Nyheter.

- Det er for sent å beklage

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Det sier moren til gutten som føler seg seksuelt misbrukt av Trond Birkedal.

27.03.11 12:25

- Jeg ønsker ingen beklagelse fra Siv Jensen nå, det er for sent, sier moren til den nå 17 år gamle gutten til VG gjennom familiens bistandsadvokat, Hege Salomon.

Hennes sønn var bare 15 år gammel da han tilbrakte en natt sammen med Frp-toppen Trond Birkedal på et hotell i Oslo, der han hevder han ble utsatt for et seksuelt overgrep.

Birkedal er nå siktet for å ha hatt seksuell omgang med barn under 16 år, i tilegg til å være siktet for å ha snikfilmet flere unge menn nakne.

Moren til gutten sier til avisen at hun synes det er beklagelig at Frp ikke tok kontakt etter at de fikk vite om overgrepsanklagene.

Les også: - Sparker hun Mo, er det som å sparke seg selv

- Veldig lei meg for det
Fredag kveld bekreftet for først gang Frp at Siv Jensen ble informert om anklagene fra den da 15 år gamle gutten allerede høsten 2009. Jensen har etter dette kommet med en beklagelse overfor gutten.

- Hvis han føler og opplever at han ikke er blitt tatt hånd om, så er jeg veldig lei meg for det. For alle skal føle at de blir møtt på en ryddig og ordentlig og alvorlig måte hvis de føler seg utsatt for noe, sa Jensen til TV 2 Nyhetene fredag.

Birkedal ble høsten 2009 kalt inn av Frp-ledelsen for å forklare seg om påstandene om at han hadde hatt sex med en mindreårig gutt, etter at 15-åringen hadde tatt kontakt med FpU-leder Ove Vanebo.

Les også: Jensen beklager overfor 15-åringen
Les også: - Siv Jensen bør vurdere å trekke seg

- Rettssak i valgkampen
Dagbladet skriver søndag at en eventuell rettssak mot Trond Birkedal kan falle midt under høstens valgkamp.

Politiet i Stavanger anslår at det kan bli rettssak, dersom det blir tatt ut tiltalte i saken, i august eller september.

Dermed kan det hende at Siv Jensen og andre Frp-topper må bruke valgkampinnspurten til å forklare seg i Stavanger tingrett.

Kommunevalget avholdes 11. og 12. september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.