Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er forferdelig tungt

En sju år gammel gutt døde etter at han onsdag ettermiddag fikk et håndballmål i hodet i Nannestadhallen i Akershus. Lys og en bamse var satt opp utenfor hallen torsdag ettermiddag.
En sju år gammel gutt døde etter at han onsdag ettermiddag fikk et håndballmål i hodet i Nannestadhallen i Akershus. Lys og en bamse var satt opp utenfor hallen torsdag ettermiddag. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Leder i Nannestad idrettslag, Kjell-Erik Dahl, tar nyheten om den avdøde sjuåringen tungt.

Torsdag etteriddag kom meldingen om at det sju år gamle gutten som fikk et håndballmål over seg onsdag kveld, er død.

Leder i Nannestad idrettslag, Kjell-Erik Dahl, forteller til Romerikes Blad torsdag kveld at han i det lengste håpet det skulle gå bra med gutten.

– Det er forferdelig tungt. Man håper jo i det lengste at det skal gå bra, og så gikk det så ille som det kunne gå. Det har vært et et vanskelig døgn, sier han og legger til:

– Tankene går mest av alt til familien nå.

Les også: Gjennomgår rutiner og utstyr etter dødsulykke

Treningsaktivitet

Torsdag ettermiddag var det treningsaktivitet nesten som normalt i klubben.

– Det er et bevisst valg, og også noe fagpersoner har sagt at kan være fornuftig. Dagens treninger er nok likevel mer en møteplass for å prate enn normale treninger, sier Dahl.

Han vil foreløpig ikke kommentere noe rundt dødsfallet, men opplyser at de som måtte behøve noen å snakke med, har muligheten til det

– Jeg vil ikke si så mye om hendelsen. Den er under etterforskning. De som var tilstede tas hånd om av kriseteam. Det står også til rådighet for andre som ønsker det.

Den sju år gamle gutten døde etter at han onsdag ettermiddag fikk et håndballmål i hodet i Nannestadhallen i Akershus.

Avhørt vitner

Det var onsdag kveld at den sju år gamle gutten fikk et håndballmål over seg under en trening i Nannestadhallen.

Politiet informerte torsdag ettermiddag at jobben med å kartlegge hva som skjedde i forkant av ulykken og hvorfor håndballmålet veltet over gutten er allerede i gang.

– Vi har avhørt noen vitner i dag, i løpet av de nærmeste dagene håper vi å ha fått avhørt alle vi ønsker. Vi har satt på ekstra mannskaper i forbindelse med ulykken, sier lensmann Bjørn Hoff.

- Går gjennom utstyr

Nannestad kommune har bedt de som driver idrettshallene i kommunen gå gjennom utstyr og rutiner etter ulykken i Nannestadhallen onsdag som førte til at en gutt døde på sykehus torsdag.

– I formiddag har vi kontaktet personellet i hallene i kommunen og bedt dem gå over utstyret og sjekke det. Så må vi gjennomgå rutinene med leietakerne, sa rådmann Paul Glomsaker til NTB torsdag ettermiddag.

Kommunens virksomhetsleder sjekket sikkerhetsrutinene i hallen onsdag kveld.

– Vi har gjennomgått utstyret, og det er ikke noe feil med det. Vi har også gått gjennom rutinene. Målene er flyttbare, så det er avhengig av at de blir sikret når de blir satt tilbake. Etterforskningen får avklare om det ble gjort, men det kan tyde på at de ikke ble det, sier Glomsaker.

Sjuåringen ble truffet i hodet av målet mens han var på fotballtrening.

– Slike mål skal være sikret, sa operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt til NTB onsdag kveld.

Les flere saker hos RB.no

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!