*Nettavisen* Nyheter.

- Det er forkastelig

Foto: Thinkstock

Mange kritiserer «musember»-aksjonen.

17.11.12 19:32

(SIDE2): Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at Simone Neumann fra Stavanger opprettet Facebook- arrangementet «musember».

Som et svar på guttas kamp mot prostatakreft, «movember», oppfordres nå damer til å engasjere seg i kvinnenes kamp mot livmorhalskreft ved å la dusken nedentil gro fritt.

- Ja, da jeg så alle mennene som turte å slippe løs barten mot prostatakreft, da tenkte jeg at vi kvinner ikke kunne være dårligere. At vi også kunne få til en morsom tvist, som samtidig er litt privat og personlig. Også er det jo mye fokus på nettopp bryst- og prostatakreft, men det kan jo være greit å gjøre obs på at det finnes flere krefttyper, sa Neumann til Stavanger Aftenblad.

- Vis litt respekt
Til tross for at mange er positive til arrangementet er det flere som har uttrykt sin misnøye over den planlagte markeringen.

«Det her syns jeg er forkastelig!! Vi jenter har allerede rosa sløyfe! Er vel greit at guttene har sin md. for å kaste lys over de mannlige medisinske problem...? Hvis litt respekt!!!, skriver en på veggen til arrangementet, har en skrevet på veggen til arrangementet.»

En annen mener at musember vil føre til at man mister respekten for de andre kreftkampanjene.

«No har vi brystkreft og rosa sløyfe i oktober. Vi har prostatakreft og bart i november. Vi har livmorhalskreft og rosa trekant i desember... Hva skjer i januar?? Skal vi alle gå sammen å barbere hodet for å vise støtte til andre typer kreft?? No mister man nesten litt respekten for brystkreft og prostata støtten... Det blir 3 mnd i slutten av året som blir de 3 kreft mnd... Hva med heller neste år at dere slår livmor sammen med brystkreft md.??»

En tredje mener at det er uhøflig at «musember»-aksjonen promoteres, før movember er ferdig.

»Jeg ser at kampanjen støtter en god sak, men syntes dere kunne vært så høflige med og ventet med denne kampanjen til movember var ferdig. Men dessverre er det slik at noen damer ikke klarer og forstå at når det settes fokus på et problem som gjelder mannfolk, så burde den saken få være i fred. For hvor ofte er det fokus på mannfolk og kreft? spør han.»

- Gjort med de aller beste intensjoner
Initiativtakeren til kampanjen har selv lagt inn et innlegg på veggen til sin egen gruppe, som i skrivende stund har over 830 følgere.

«Kjære alle sammen.! Husk at dette er gjort med de aller beste intensjoner, og det er FOR en sak, ikke MOT! Hvis noen føler at vi skal "stjele" andres oppmerksomhet eller gjør dette på en ufin måte,så beklager jeg på det sterkeste. Igjen; dette skal bidra som en bevisstgjøring på vår egen helse, og jeg ønsker virkelig at vi kan få samlet inn penger til Kreftforeningen.»

Navnet på den nye kampanjen er «Musember» og skal som sagt dedikeres til kampen mot livmorhalskreft. 300 norske kvinner får diagnosen hvert år, og 100 kvinner dør som et resultat av kreftformen.

Trekanter
I tillegg til å la dusken gro oppfordrer Facebook-arrangementet folk til å hekle rosa trekanter som man fester på jakkeslaget.

Det blir mulig å bestille trekanter via Facebook-siden, og kjøperen kan selv bestemme hvor mye de vil gi for å få en slik tilsendt. Pengene går uavkortet til Kreftforeningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.