*Nettavisen* Nyheter.

- Det er ganske ekkelt

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Paul testet detox. Etter en halvtime var vannet brunt og klumpete. Se video.

09.12.10 15:28

(SIDE2:) - Det kom ut ganske mye over gjennomsnittet, sier Karin Goldenheim etter at Side2s fotograf Paul Weaver har tatt Detox-behandling hos henne.

Detox betyr avgiftning eller utrensning, og handler om å rense kroppen for avfalls,- og giftstoffer. Vi har testet BioEnergiser Detox Spa som hevder å gi kroppen en avgiftning og drenering av lymfesystemet.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Får ut giftstoffer
Detox-behandlingen fjerner toksiner gjennom føttene. Kroppen avgiftes angivelig gjennom at føttene plasseres i et fotbad med salt og elektrisk sonde.

- Det helles salt i fotbadet som inngår i en kjemisk forbindelse med den elektriske sonden. Sonden stilles inn på Pauls kroppsrytme. Deretter begynner en prosess som trekker ut avfallsstoffer fra kroppen, forklarer Karin.

Avfallsstoffer vi har i kroppen kommer fra for eksempel luftforurensning, tobakk, alkohol eller tilsetningsstoffer i mat.

- Vi kan få i oss slagstoffer og gift fra ernæring, drikke og nikotin. Usunne fettstoffer som omgir organene er ikke heldig for kroppen, sier Karin.

Hvorfor?
Karin mener at alle kan ha godt av en detox-kur, og det kan hjelpe personer med en rekke ulike problemer. Detox-fotbadet skal hjelpe mot blant annet tretthet, migrene, utbrenthet, allergi, uren hud, cellulitter, psoresias og skal være bra for blodsirkulasjonen.

Karin mener at forskjellen på denne fotbadbehandlingen og andre detox-kurer i form av drikke eller piller, er at du ser resultatet. Hun legger til at vannet forandrer farge, uansett om du har føttene i vannet eller ikke, men med føttene i blir vannet mørkere og mer klumpete.

- Poenget her er at du ser hva som kommer ut. Tar du en innvendig kur i form av kapsler eller drikke så har du ikke noe håndfast resultat. Her ser du at vannet forandrer seg. Det kommer ut små svarte partikler, og det er utrolig at de kommer ut av de tette porene på føttene.

Karin anbefaler seks til åtte behandlinger for maksimal effekt. Behandlingen tar 30 minutter.

- Det er viktig å drikke mye vann, behandlingen er drenerende, opplyser Karin.

- Deilig
Side2s fotograf synes detox-kuren var behagelig.

- Det føltes som et deilig, varmt fotbad. Det skjedde ikke noe spesielt med kroppen mens jeg satt der, det var bare deilig.

Allerede etter 10 minutter begynte fotbadet å forandre farge fra klart vann, til mer gulaktig. Etter 20 minutter var vannet lysebrunt. Da det nærmet seg 30 minutter var vannet både mørkere, grumsete og klumpete.

- Det var ganske ekkelt, sier Paul.

Han synes imidlertid det er vanskelig å si om detox-kuren har hatt noen effekt på kroppen hans.

- Men det er som å ha nye føtter. Sokkene føles nye, skoene føles nye, jeg vet ikke – følelsen er generelt den samme som å ha på seg nye sokker!

- Bare tull
Mange mener at vannet i denne detox-behandlingen skifter farge på grunn av rust. Blant annet har den britiske avisen The Guardian tidligere testet behandlingen. Avisen omtaler det som skjer som elektrolyse. I testen sendte de strøm gjennom et batteri og spiker i saltvann. Vannet ble brunt og utviklet noe slam. Deretter testet en person detox-behandling og tok med seg prøver fra før-og etter-vannet. Laboratorietester viste i begge tilfeller at endring av fargen skyldtes økt jerninnhold.

Her kan du se video av behandlingen:

HTML EMBED

Tidligere detoxtest i pilleform
Side2 har tidligere testet en rekke detoxkurer. Kapslene vi testet lover å fjerne giftstoffene i kroppen, og ellers blant annet gi økt energi, større overskudd og vekttap. I den forbindelse kontaktet vi en lege for å høre om virkningen av slike pillekurer..

- Detoxkurer er noe tull. Produktene kan ikke vise til noen dokumenterte resultater, og det er et rent kommersielt produkt. Kroppen har organer som er selvrensende. Leveren og nyrene har mer kapasitet enn det de utsettes for, og man trenger ikke tilføre noe for at kroppen skal rense seg selv, mente doktor Brynjulf Barexstein i den sammenheng.

Les mer: Lege advarer mot detox

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.