*Nettavisen* Nyheter.

- Det er gratis å gjøre alt lovlig

FIKK BOT: Denne syklisten var en av 17 som fikk 900 kroner i bot for å sykle på rødt lys torsdag. Foto: Thomas Rud (MEDIEHUSET NETTAVISEN)

- Syklistene burde være irritert på seg selv, ikke politiet, sier Kristin Øyen i Trygg Trafikk.

Nettavisen skrev torsdag om Stian og 16 andre som fikk 900 kroner i bot av politiet da de hadde kontroll fra klokken 07.45 til 09.30. Debatten lot ikke vente på seg.

11 personer liker kommentaren til «Adrian»:
Dette blir for dumt. Hvis en syklist ikke ser en bil i nærheten så må det jo være mer trafikksikkert og ikke minst mer hensiktsmessig med tanke på trafikkflyten! Skulle han vente til andre biler kommer fram til krysset for deretter å gå inn i krysset med andre bilister? Det skaper faktisk mer risiko og mer potensielt farligere situasjoner.

- Gratis å gjøre alt lovlig
Flere Nettavisen snakket med mente de hadde fortjent boten, men debatten i etterkant viser at flere mener politiet burde bruke ressursene sine andre steder enn på syklister. Trygg Trafikk synes det var mange på kort tid som ble tatt i kontrollen.

- Det er gratis å gjøre alt lovlig, så de burde heller være irritert på seg selv, ikke politiet. Det er jo lov å gå på rødt, og man forholder seg kanskje litt for mye til dette som syklist og ikke til at man er definert som kjørende etter veitrafikkloven, sier kommunikasjonssjef Kristin Øyen i Trygg Trafikk til Nettavisen.

«Eirik» mener det blir latterlig å straffe dem som kommer seg fram på en miljøvennlig måte og får straks svar på tiltale fra «Lars»:
Så man bør ikke trenge å følge loven så lenge man er miljøvennlig? Synes det er helt greit å vise seg fram også for syklister nå som det er kommet så mange av de, og mange oppfører seg som de eier veien og kan gjøre som de vil..

Denne kommentaren blir likt av 13 personer, mens hele 20 personer liker kommentaren til «Eirik».

- Hyppigere kontroller
Øyen sier videre at hun ikke har tro på høyere bøter.

- Da har jeg mer tro på hyppigere kontroller. Det kan virke som en bagatellmessig forseelse å straffes for, men syklistene kan skape mange farlige situasjoner ved kjøring på rødt lys, forklarer hun.

- Vi oppfordrer alle trafikanter til å følge trafikkreglene og til å ta hensyn til fotgjengere, sier Øyen.

«Finn» synes også politiet kan finne seg noe annet å gjøre:
Herre min hatt dette har politiet ressurser til å drive med.. Lurer på hva som hadde skjedd om en hadde prøvd å stikke av fra snuten, hadde det blitt et forfølgelses ritt på sykkel da eller? Og får man prikker i sykkellappen?

- Helt fantastisk
Andre synes det er en lykkens dag for trafikk-Norge:
Dette er jo helt fantastisk bra :D Endelig får de som fortjent :D, skriver «Kenneth»
På tide!!!! en uting at disse sykelistene tror de kan gjøre hva fa.... de vil!!!!, skriver «Tore»

Noen synes til og med syklistene bør straffes hardere:
900 spenn! Det er latterlig billig! Hadde jeg gjort det samme med bilen min så må jeg regne med å betale 4000 kr! Jeg kan garantere at hvis en syklist risikerte 4000 kr i forelegg så hadde han fa... meg stanset hvert eneste lyskryss..., skriver Avni og kommentaren blir likt av hele 20 personer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag