RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er helt forferdelig

SORG: Tidligere Midtøsten-korrespondent Sidsel Wold er i sorg etter at venn og kollega Carina Appel er død.
SORG: Tidligere Midtøsten-korrespondent Sidsel Wold er i sorg etter at venn og kollega Carina Appel er død. Foto: Roald, Berit (Scanpix)
Sist oppdatert:
NRK-profilen rystet etter at hennes nærmeste kollega ble myrdet i Finland.

(SIDE2): - Det er helt forferdelig og meningsløst. Vi har vært på så mange steder hvor det er skutt med både tår egass og skarpt, og så skjer dette i hennes egen bakgård i Finland, sier NRK-korrespondent Sidsel Wold til VG.

Hennes kollega gjennom fire år, frilansfotograf Carina Appel (45), ble torsdag i påskeuken myrdet like ved sitt hjem i Finland. Hun jobbet i flere år som krigsfotograf for flere skandinaviske medier, også som NRKs frilansfotograf i Midtøsten. Wold, som også jobbet i om¨ådet, var kollega med Appel i perioden 2007 og 2011.

- Hun er den nærmeste kollegaen jeg har hatt. Jeg har aldri jobbet så nært, intenst og lenge med noen andre, sier Sidsel Wold til avisen.

Den finske fotografen ble drept av en 81 år gammel mann idet hun ryddet skog. Planen var å bygge på tomta i hjembyen Kristinestad i Finland. Drapsmannen tok senere sitt eget liv.

Sidsel Wold ble slått ut da hun mottok den tragiske nyheten søndag.

- Jeg har snakket med mange i Jerusalem i dag som kjente henne, og de er også i sjokk. De skandinaviske korrespondentene i området er i sorg, sier Wold til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere