- Det er helt grusomt

TUNGE TANKER: Stebestefar Jan Nerli og bestemor Kari Bekkevold sitter igjen med mange tanker etter det dramatiske som skjedde med barnebarnet som var med dem på Haganäset camping utenfor Charlottenberg.

TUNGE TANKER: Stebestefar Jan Nerli og bestemor Kari Bekkevold sitter igjen med mange tanker etter det dramatiske som skjedde med barnebarnet som var med dem på Haganäset camping utenfor Charlottenberg. Foto: (Ole-Johnny Myhrvold , Glåmdalen)

Besteforeldrene til 11-åringen som ble hengt i et tre på en campingplass i Charlottenberg er sjokkerte.

26.04.11 10:29

Bestemor Kari Bekkevold og stebestefar Jan Nerli hadde med seg 11-åringen på helgetur til Haganäset camping ved Bysjön i Eda.

Det gikk mot kvelds langfredag og de ante fred og ingen fare da Stig Engebretsen kom med ham.

Gutten hadde blitt hengt i et tre i det som politiet mener er et drapsforsøk.

I rundt 10 minutter skal han ha hengt der. Så vidt hadde gutten klart å berge livet ved å ha tåspissen nede i bakken. Det var Engebretsen som fikk ham ned fra treet.

- Han klarte nesten ikke prate da han kom. Han hadde store merker på halsen og var livredd, sier Kari Bekkevold.

- Aller først trodde vi det hadde skjedd noen guttestreker, vi hadde vel ikke fantasi til å tro at noen kunne være så gale, sier Jan Nerli.

Gutten har forklart at han var på lekeplassen alene mens kameratene var opptatt med noe annet.

Jan Nerli sier de er lettet over at gutten trolig slipper fra hendelsen uten fysiske skader.

- Vi skal være glade for det oppi det tragiske som har skjedd, men vi tenker jo på den mentale reaksjonen han får – om han får angst i ettertid – og vi er opptatt av at må få hjelp til å bearbeide det. Der er han også tatt hånd om av flinke folk, forteller Nerli.

- Hvordan er han?

- Han er en stille, litt tilbaketrukket gutt. Er det noen som er slemme, så kan det være litt vanskelig å få det ut av ham. Han viker litt unna, sier besteforeldrene.

Derimot så maser han nesten hver helg om å få bli med dem på campingtur til Haganäset. Hvordan det blir heretter er en helt annen sak.

Barnet mor har også latt seg intervju av glomdalen.no.

- Han (gutten, journ.anm) var på lekeplassen alene mens kameratene var opptatt med noe annet. Det kom noen bakfra og tok hendene foran øyene hans. Han ble løftet inn i et tau med en løkke. Tauet ble vridd om slik at det ble stramt. Deretter ble han løftet opp i et tre, fortelleren 11-åringens mor om den dramatiske hendelsen til Glåmdalen Nett.

Hvit, blafrende jakke
Den dramatiske hendelsen har gått innpå barnefamilien, som er bosatt i Kongsvinger kommune. Gutten var på besøk på campingen hos slektninger, som han først fortalte om hendelsen.

- Han var så redd at han ikke så noen ting, bortsett fra en hvit, blafrende jakke, sier barnemoren.

Hun forteller videre at gutten sammen med politiet har funnet ut at personen med jakken kan være i ungdomsårene. Det er usikkert om det er en eller flere personer som står bak drapsforsøket.

- Gutten turde ikke å ikke gjøre motstand. Han er en veldig forsiktig person, sier Kongsvinger-kvinnen.

- Har det bra
Foreldrene er usikre på når de tør å sende gutten ut på en lekeplass alene igjen. De er overrasket over hva som har skjedd.

- Han har det tilsynelatende bra nå, men han er nok fortsatt litt i sjokk, forteller moren.

Hun ble kjempeforbannet da hun hørte hva som hadde skjedd.

- Jeg klarte ikke å stå rolig, og har ikke kommet over sjokket ennå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.