RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er helt kaos, det koker her

SPEILBLANK IS: Mange biler fikk problemer på glatta. Da fikk bilbergerne det travelt.
SPEILBLANK IS: Mange biler fikk problemer på glatta. Da fikk bilbergerne det travelt. Foto: Anne Charlotte Schjoll (Tønsbergs Blad)
Sist oppdatert:
Slik startet fredag den 13. i Vestfold.

Såpeglatte veier har skapt kaos med både fastkjøringer, utforkjøringer, kollisjoner og beinbrudd i flere av Vestfold-byene, skriver Tønsbergs Blad.

Sjekk trafikken og stengte veier her!

Her er noe av ulykkene og uhellene som har skjedd.

Kjøretøy i trøbbel

■ Bilbjørn Redning hadde rykket på 8–10 bergingsoppdrag mellom klokken 07 og 09. De fleste av uhellene hadde skjedd i Stokke og på Nøtterøy.

- Det er kaos. Jeg burde hatt bedre oversikt, men det koker her akkurat nå, forklarer bilberger Mads Lønbo mens han står i et bergingsoppdrag.

Etter kort tid må han avslutte samtalen fordi nok et oppdrag tikker inn på telefonen.

■ Over 10 bergingsoppdrag hadde Falck i sørfylket rykket ut på mellom klokken 06 og 09. Alle oppdragene var i Sandefjord.

- Det har vært utforkjøringer og fastkjøringer. Det er jevnt over veldig glatt, konstaterer daglig leder May Brit Brudvik i Falck.

Viking i Tønsberg hadde fra før klokken 06 til 09.45 rukket mellom 25-27 bergingsoppdrag. I enkelte av oppdragene har opp til 5 biler hatt behov for berging.

- Jeg holder på å sperre Storevarveien i Stokke akkurat nå. Jeg ringer tilbake! sier en opptatt eier Morten Fjeldstad i Viking Tønsberg klokken 09.24.

Følg trafikken i vårt live-vindu nederst i saken!

Senere forteller han at oppdraget med fem biler var i Velleveien i Tønsberg.

- Ved Storevarveien i Stokke trengte seks biler hjelp bare på en kilometerlang strekning. Falck tok seg av noen av dem, forteller Fjeldstad.

Bergingsoppdragene har tatt tid fordi redningsbilene har måttet få kjetting på hjulene, i tillegg til at de selv har blitt stående og vente i bilkø flere steder.

Kollisjoner

Vestfold politidistrikt har også meldt om flere uhell fredag den 13.

■ Klokken 07.54: Meldt om mindre trafikkuhell mellom to biler på Solvang i Tønsberg. Ambulanse og politi rykket til stedet. Ikke alvorlig personskade, men én person kjørt til sykehuset for sjekk med hodesmerter. Meget glatt veibane på stedet. Politiet ferdig på stedet klokken 08.34.

■ Klokken 08.45: Meldt om kollisjon mellom to biler på Hjemseng i Tønsberg. Fire biler skal ha kjørt ut, men ingen skal være skadet. Klokken 10.10 kunne det fortsatt være noe trafikkproblemer på stedet.

Bruddskader på glatta

Seksjonsleder Morten Tønnessen ved akuttmottaket forberedte seg på en hektisk dag på jobben mens han selv slet seg på glatta i retning sykehuset.

- Men foreløpig har vi en helt vanlig dag på jobben. Ett ankelbrudd, ett lårbrudd og pasienter fra en bilulykke på Solvang, forteller Tønnessen.

Likevel, litt før klokken ni var han forberedt på at flere pasienter som har skadet seg på glatta ville komme inn utover formiddagen.


Les flere saker fra Tønsbergs Blad!


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere