Gå til sidens hovedinnhold

- Det er i Vålerenga jeg vil være

VALLHALL (vif.no): Unggutten Kristian Brix (17) fikk torsdag en del oppmerksomhet etter noen uttalelser som hadde kommet i et intervju med Aftenpostens nettutgave. Her gir vi deg Kristians versjon, slik han ønsket og håpet den ville komme ut.

Det er ikke alltid lett for unge gutter å vite helt hvordan deler av pressen fungerer, og Brix føler seg etter intervjuet med Aftenposten veldig feilsitert.

- Journalisten har satt alt jeg sa på spissen og vridd om på flere av uttalelsene mine, sier Brix til vif.no.

- Det er overhodet ikke noe galt med talentutviklingen i Vålerenga. Det prøvde jeg også å fortelle journalisten. Det er bare å se på antallet landslagsspillere som Vålerenga har produsert de siste åra. At det er dårlig talentutvikling kan jeg ikke forstå. Jeg har ingen problemer med å anbefale Vålerenga til andre unggutter som ønsker å bli bedre fotballspillere.

Som alle andre av Vålerengas unggutter som har blitt leid ut denne vinteren skrev Brix under på en forlengelse av kontrakten sin før han dro til Sogndal.

- Det er i Vålerenga jeg ønsker å være og hadde jeg vært over 18 år hadde jeg bedt om en femårskontrakt. At jeg og de andre unge har signert forlengelser forteller meg at klubben ønsker å satse på oss, sier han.

- Jeg har på ingen måte blitt presset til et utlån og har kun positive tanker om at jeg får muligheten til å spille fast i Adeccoligaen og utvikle meg videre. Trenerteamet har vært ærlige med meg og sagt at de vil jeg skal bli en bedre spiller ved å spille fast der jeg er for så å komme tilbake som en bedre spiller. Det synes jeg selv er fornuftig og dette var noe jeg selv ønsket å gjøre.

n

Ikke misfornøyd
Brix kom inn på det norske fotballkartet i fjorårets sesong når han startet bortekampen mot Lillestrøm og fikk flere kamper i Tippeligaen.

- Jeg fikk mer spilletid enn forventet i fjor, og det var selvfølgelig morsomt. Jeg er overhodet ikke misfornøyd med at klubben ønsker å gi meg den beste mulige utviklingsarenaen for meg og jeg har full forståelse for at en klubb som Vålerenga må tenke slik, sier han.

- Det er naturlig at det er lettere å sette på en erfaren spiller når det smeller enn at man skal sette innpå en ung spiller som kanskje kan få en dårlig erfaring. Jeg er veldig godt fornøyd med situasjonen min i Vålerenga og gleder meg til jeg er god nok til å bidra for A-laget igjen.

Brix synes saken har gått litt ut av proporsjoner og har ikke hatt intensjoner om å virke sur på grunn av sin egen situasjon.

- Jeg beklager hvis jeg har fornærma Vålerenga, Lyn eller fansen. Uten å fornærme Lyn på noen som helst måte mener jeg bare at ambisjonene til Lyn og Vålerenga nok er litt forskjellige i forhold til resultatkrav og at det derfor kanskje er enklere å få spilletid tidlig i Lyn.

- At jeg eller andre unge må gå en liten omvei for å bli gode nok til å spille for klubben vi ønsker å spille i synes jeg er helt greit. Jeg synes måten Vålerenga gjør det på nå er god talentutvikling. De tenker på vårt beste og gir oss de beste vilkår for vår egen utvikling. Jeg har overhodet ikke noe negativt å si om talentarbeidet som gjøres i klubben, avslutter Brix.

Klokketro på opplegget
Vålerengas sportsdirektør Jan-Erik Aalbu har stor tro på måten Vålerenga driver talentutviklingen sin, og er glad for at Brix ikke er misfornøyd med sin egen situasjon.

- Dette har ikke vært enkelt for Kristian. Han ringte meg tidligere i dag og var veldig oppgitt over måten han var sitert på i Aftenposten. Det er naturlig at en ung gutt som han ikke vet hva en journalist kanskje fisker etter, men etter han forklarte hva han hadde prøvd å få fram var alt greit for oss, sier Aalbu.

- Når det gjelder måten vi har løst situasjonen til Kristian og de andre unge på, er dette noe vi har stor tro på i Vålerenga. Vi er soleklare på at dette er den beste måten å utvikle talentene videre på. Vi forlenger kontraktene med unggutta vi leier ut. Mange av de har spilt flere år i 2.divisjon allerede til tross for sin unge alder, og ved å leie de ut gir vi spillerne muligheten til å prestere på et høyere nivå. På sikt er målsetningen at disse gutta skal komme tilbake til Vålerenga og være gode nok til å utfordre de etablerte spillerne våre.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser