RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er ikke mangel på olje som er problemet

Sist oppdatert:
OPECs tidligere president og nåværende oljeminister i Qatar var i Oslo onsdag. Les hva han mener om oljeprisen og mulige OPEC-kutt
Abdulla bin Hamad Al-Attiyah, oljeminister i Qatar, var i Oslo onsdag for å skrive en under på en samarbeidsavtale med den norske gjødselgiganten Yara.

Al-Attiyah er tidligere president i OPEC, organisasjonen for oljeeksporterende land, og satt i sjefsstolen for den mektige organsiasjonen for to år siden. OPEC har indikert at de vil stramme inn på produksjonen for å holde prisene på dagens nivå.

Men på forrige helgs møte i OPEC avventet organisasjonen å kutte i produksjonskvotene, og heller vurdere saken på nytt når OPEC møtes 16. mars.

Kan komme kutt

På en pressekonferanse uttalte han at OPEC kan komme til å kutte produksjonen, for å få opp prisene, dersom det skulle skje ting i markedet som vil gjøre det nødvendig for OPEC å beskytte prisen.

- Dersom det skulle skje noe i markedet er det bare å ta noen telefoner, sa Al-Attiyah på pressekonferansen.

Ikke oljemangel

I etterkant av møtet sier Al-Attiyah følgende om den høye oljeprisen - særlig i USA - til iMarkedet.no.

- Det er ikke mangel på råolje. Problemet er at kapasiteten på raffinering i USA er sprengt. De har ikke investert i raffinerier på 25 år! sier Al-Attiyah til iMarkedet.no.

Han mener det er helt umulig å spå prisen på olje fremover. Grunnen er at det er så mange spekulanter inne i markedet.

- Det er veldig mange spekulanter i markedet, og det gjør det svært volatilt og dermed vanskelig å spå, sier Al-Attiyah til iMarkedet.no.

Gass i USA

Qatar er verdens største eksportør av naturgass, og sitter på de største reservene i verden. Nå registerer Al-Attiyah at amerikanske gasspriser har økt kraftig - mye mer enn det oljeprisen har økt.

Al-Attiyah sier at dette skaper stort potensiale for Qatars gass.

- Det amerikanske markedet har et stort potensial for oss, sier Al-Attiyah som forteller at det investeres tungt i LNG-terminaler og tonnasje for frakt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere