- Det er ingen borgerkrig i Syria

Foto: Sana (Afp)

Syrias president Bashar al-Assad ber USAs president slutte å true landet.

19.09.13 08:05

Washington (NTB-AFP-Reuters): I et intervju med en amerikansk TV-kanal insisterer Syrias president Bashar al-Assad på at det ikke er borgerkrig i landet, men at syrerne er angrepet av titusener av jihadister som er alliert med al-Qaida.

- Det vi har er ikke en borgerkrig. Det vi har er krig, det er en ny type krig, sa han og hevdet at islamistiske geriljasoldater fra 80 land har sluttet seg til angrepet.

Han innrømmer at det i begynnelsen var syriske opprørere, men at kampen nå er overtatt av al-Qaida som finansieres fra utlandet. Mellom 80 og 90 prosent av det han kalte terroristene, hører til al-Qaida, sier han.

I intervjuet med Fox News oppfordret han president Barack Obama til å la være å true Syria, og heller lytte til «fornuften til ditt folk».

Assad forpliktet seg igjen til å destruere landets kjemiske våpen eller overlate dem til det landet som måtte ønske å ta risikoen. Men han advarte om at det vil ta et år å ødelegge dem, og at det vil koste en milliard dollar.

Han insisterte også på at giftgassangrepet 21. august som tok livet av hundrevis av sivile i en forstad til Damaskus, ikke var regjeringsstyrkenes verk, men opprørernes. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.