RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er ingen grunn for meg til å være mer engstelig. Likevel er jeg kanskje det

Lanserer bok om brystkreft.
Lanserer bok om brystkreft.
Lanserer bok om brystkreft

(SIDE2): Rosa Sløyfe og Cappelen Damm lanserer nå «Den Rosa Boken», som er en samling tekster fra ulike bidragsytere som alle har et forhold til brystkreft på en eller annen måte. Barn, ektefeller og venner av brystkreftopererte forteller sin historie.

- Boken inneholder personlige historier og erfaringer med brystkreft, og gir et innblikk i og kunnskap om brystkreftrammedes liv, men også hvordan det er å være pårørende. Brystkreft rammer flere enn den som får diagnosen, sier Eva Michelsen Ekroll, pressekontakt i Brystkreftforeningen.

Bidragsytere i boken er Ingvil Mjaaland, Åsfrid Hegdal, Ellinor Rafaelsen, Beate Winther, Wencke Haug, Thomas Rosenvinge Kolderup, Hilde Lyrån, Astrid Skiftesvik Bjørkeng, Hans Oscar Morstad, Irina Lee, Kathrine Dahle Wavold og Anbjørg Sætre Håtun.

Rosa Sløyfe aksjonen starter idag 1. oktober

Hilde Lyrån (50) er skuespiller, danser og komiker. Hun har to tenåringsbarn, bor i Oslo og moren hennes døde etter 2 ½ års kamp mot brystkreft.

- Det er ingen opphopning av brystkreft i familien min, ingen skumle gener som disponerer for denne sykdommen. Så det er egentlig ingen grunn for meg til å være mer engstelig, mer forsiktig, enn kvinner flest. Likevel er jeg kanskje det. Det handler vel både om yrkesvalget mitt og om en klar bevissthet om at det faktisk er en god del ting vi selv kan gjøre for å forebygge sykdom, sier Lyrån.

Overskuddet av boksalget vil gå til Rosa sløyfe-aksjonen.

Eva Michelsen Ekroll

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere