- Det er jeg som er kannibalen

Foto: Skjermdump

Opprører bekrefter at han spiste menneskeorganer.

19.05.13 21:31

En syrisk opprører har bekreftet at det var ham som ble filmet mens han spiste menneskeorganer fra en død regjeringssoldat. Filmen ble nylig postet på YouTube.

Khalid al Hamad, også kjent som Abu Sakkar, bekrefter overfor The Times at videoen er ekte, og at han tok en bit av den døde soldatens lunge.

Den 30 sekunder lange filmsnutten viser at en opprører skjære opp et lik, og tar ut noen menneskeorganer. Deretter snur opprøreren seg til kamera og sier:

- Jeg sverger at jeg vil spise deres hjerter og levere, dere kjøtere til Basher (president Assad).

Deretter løfter opprøreren et organ opp mot munnen og tar en bit.

- Det var en hevnaksjon
Videoen har skapt sterke reaksjoner og blitt fordømt i vide kretser. Filmen blir også brukt som propaganda av Assad-tilhengere for å undergrave troverdigheten til de syriske opprørerne.

Al Hamad sier det var en hevnaksjon for tre kvinner som den avdøde regjeringssoldaten hadde angrepet og mishandlet.

- Vi åpnet opp mobiltelefonen hans, og fant et klipp av en kvinne og hennes to døtre som var fullstendig nakne, og han fornedret dem, og stakk kjepper både her og der, sier opprøreren til The Times.

Dette er ikke første gangen at Al Hamad har begått bestialske handlinger, ifølge ham selv. Han fortsetter å snakke om en annen video som han selv har vært med i.

- I det klippet så sager jeg en Shabiha (pro-Assad militant) med en sag. En sag som vi bruker til å kutte trær. Jeg sagde ham opp i store og små biter, forteller opprøreren.

Fordømmer kannibalvideo
Human Rights Watch har allerede bekreftet at det er Al Hamad som var avbildet i kannibalfilmen.

Selv om det tidligere har blitt offentliggjort mange bestialske og brutale videoer fra den syriske slagmarken, så er dette første gangen at en video inneholder scener med det som tilsynelatende er kannibalisme.

- Vi fordømmer denne handlingen, sier en talsmann for den syriske koalisjonen.

- Det krenker menneskeverdet, islam og koalisjonen og Den syriske frigjøringshæren.

Øker presset mot Assad
Tidligere denne uken har USAs president Barack Obama og Storbritannias statsminister David Cameron hatt samtaler, hvor de er blitt enige om å øke presset mot Assad, melder NTB.

Storbritannia vil fordoble sin støtte til opprørsstyrkene, kunngjorde Cameron etter å ha vært i samtaler med Obama i Det hvite hus mandag. Men det er foreløpig kun snakk om teknisk bistand og ikke våpenleveranser, tilføyde han.

Ifølge Cameron er hjelp til opposisjonen avgjørende for å forhindre at ekstremister får styrket sitt fotfeste i Syria.

- Syrias historie blir skrevet med folkets blod, og det skjer mens vi ser på. Det er akutt behov for at verden samler seg for å sette en stopper for volden, sier den britiske statsministeren.

Ifølge Obama vil også USA fortsette å øke presset mot Assad. Han lover også å fortsette granskingen av den påståtte bruken av kjemiske våpen i Syria. USA mistenker regimestyrkene for å ha brukt slike våpen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.