*Nettavisen* Nyheter.

- Det er klart det gjør vondt

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Men det er godt, hevder rektor på sjokkskolen. Se de utrolige bildene!

17.12.09 09:09

M/S INNVIK (SIDE2): Denne uken arrangerer Pain Solution/Fakirskolen eksamen for sine to elever.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

Fra torsdag til søndag blir det daglige sceneshow med kniver, flammer, spiker og nåler om bord i båten M/S Innvik, som ligger til kai like ved Operaen i Bjørvika.

Smertefull eksamen
På scenen står eksamenskandidatene Morten Narverud a.k.a. «The Maniac» og Marte Maritdatter a.k.a. «The Princess of Scars».

Bak det hele står «rektor» Håvve Fjell. I 17 år har han drevet Fakirskolen, uten noen særlig økonomisk støtte fra offentlige institusjoner.

- Jeg gjør dette fordi det er en lidenskap jeg ønsker å dele. Det er dette jeg er flink til og har talent for, sier Håvve Fjell.

For Side2s journalist var det litt vanskelig å skjønne helt hva som får folk til å frivillig stikke nåler i huden og leke med kniver.

SE STOR BILDEKARUSELL FRA SHOWET HER:
Alle foto: Paul Weaver

2673

Etter å ha vært på prøvene til eksamen er det fortsatt vanskelig å være komfortabel med, men litt mer gøy.

- Vi er veldig opptatt av at selv om dette er farlige øvelser, så skal det være gøy. Derfor har vi plassert mye humor i showet, sier Fjell.

- Gøy å leke med kniv som barn
Han er ikledd en hvit sirkusdrakt og har malt ansiktet i hvitt under intervjuet.

- Interessen for dette ble vekket i barndommen. Jeg har alltid syntes det var gøy å leke med kniver, nåler og presse mine egne grenser. Jeg fant fort ut at mine grenser var lengre ute enn andres, sier Fjell.

- Men om du faller og skraper opp kneet ditt voldsomt, er det noen mulighet for at du begynner å gråte?

- Det skal nok mye til for at jeg begynner å gråte, men jeg, som alle andre, vil reagere «normalt» på uforutsett smerte, sier han.

- Forskjellen er at den smerten som skjer på scenen er en smerte jeg selv påfører og har kontroll over. Hvis jeg ikke klarer mer, så slutter jeg bare, sier Fjell.

- Bra med smerte
Rektoren ved Fakirskolen sier de forsøker å vise at smerte også kan være positivt.

- Litt vondt har man ikke vondt av, liker jeg å si. Det kan også være positivt å føle smerte, men det kommer helt an på hvordan man takler det selv, sier han.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.